Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  10:56Сряда

  21 Ноември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 11° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Балът след седми клас - от 30 до 489 точки

  07-07-2018 0 993

  Снимка:

  Дона МИТЕВА

  Тече записването на приетите ученици на първи етап на класиране или подаване на заявление за участие във втори етап на класиране след седми клас.

  Точковата система,  с която се кандидатства е в много широк спектър. Най-ниско долу в скалата за областта са 30 точки.  в СУ "Хр. Ботев" - кв. Черно море  в паралелката по  Предприемачески науки  например може  да се влезе с бал 30.000 до 192.000. 200252  ПГСИ "Пеньо Пенев" в паралелката  Топлотехника-топлинна, климатична,  вентилационна и хладилна също минималният брой точки е 30.000. Максималният достига до 176.000. Професионална гимназия по селско стопанство и лека промишленост в град Карнобат  предлага паралелки Лозаровинарство с  разширено изучаване на английски език и  чисто  Лозаровинарство, както и Електрообзавеждане на производството, където също минималният бал, с който приемат е 30.00 точки. Такъв е и минималният праг в  СУ " Отец Паисий".

  Естествено има и други професионални гимназии, чиито минимум точки са под 100. Това показва излязлото днес първо класиране за езиковите и професионални училища

  На другият полюс – с най-висок бал  - 489  точки в тазгодишната  кампания е паралелката математика и английски в  бургаската математическа гимназия. След нея се нарежда тази в Немската, която предлага обучение по немски и английски- 481. Подобна паралелка, но в Английската гимназия, е на трето място. Там балът е 479. В английската, където предлагат интересно обучение по английски и португалски,  най-ниският бал е 342, най-високият - 391.

  450 точки са необходими за  обучение в Търговската гимназия за специалност икономика и английски. За архитектура в гимназията по строителство са нужни 404 точки. За новата гимназия по компютърно програмиране резултатите също са много добри. 470  е най-високият бал   за приложно програмиране , 431 за другата паралелка.

  Училище "Иван Вазов" реализира  новата си паралелка за балнеолечение и рехабилитация. В нея приемат с максимален бал от 300 точки, започвайки от 100.

  В „златната среда“ се позиционира ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“ – в нея по обявените специалности балът варира от 175 до 375 точки. Интересна е и паралелката в СУ " Петко Росен" - Организация и технология на фризьорските услуги, където приемат с минимален бал от 67.000 до максимален 212.500.

  Специалисти твърдят, че когато ножицата между минималния и максималния бал е широко отворена през първата учебна година преподавателите, а също така и учениците срещат големи трудности. Онези, които са влезли с нисък бал трудно догонват останалите.

  По отношение на заинтересоваността на родителите за приема на децата им след 7 клас инж. Виолета Илиева, началник на Регионалното управление на образованието сподели, че е приятно изненадана. „Имаше родители, които си бяха направили екселски таблици и въвеждаха резултатите в тях. Изчисляваха  точно възможностите за прием на децата си. Търсеха консултация и отговорно реагираха за бъдещото образование на децата си“

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.71249
  gbp Британска лира GBP 2.19984
  chf Швейцарски франк CHF 1.72654
  хороскоп
  всички

  Зодия Дева

  24 август - 23 септември

  Доброто ви настроение днес ще бъде провокирано и е възможно да ви “изкарат извън релси”. За това ще се погрижат най-близките ви хора. Наред с това ще се разочаровате и от интимния ви партньор. За вечерта предпочетете компанията на хора, които са ви приятни и не са ви предали.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder