Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  18:52Четвъртък

  13 Декември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Бургаски ученици създават макет на екоград

  21-04-2018 0 753

  Снимка:

  Ново предизвикателство към бургаските ученици иноватори отправя „Кроношпан България“ с  поредното издание на своя конкурс „Мисли зелено“

  Право на участие в конкурса имат всички начални и основни училища от Бургас, а темата, върху която те трябва да развият своите проектни предложения, е създаване на „Макет на екоград“. Предимство ще получат онези разработки, които са на основата на рециклиращи се материали.

  Със своите проекти учениците трябва да пресъздадат представата си за екологичен начин на живот и поведение, насочено към опазване на околната среда и разумно потребление на природните ресурси или да предложат иновативно решение на някакъв екопроблем.

  Целта на организаторите е да привлекат вниманието на младите хора към това как неустойчивото потребление  на природните ресурси  влияе върху околната среда и какви климатични промени предизвиква.

  От фирмата желаят  да провокират творческото мислене на учениците в Бургас и да ги направят съпричастни към опазването на природата.

   „Кроношпан България“ вече е осигурил награден фонд в размер на 10 000 лв. (десет хиляди лева) , с който ще финансира изпълнението на проектите, заели първите три места.

  5000 лв. ще получи проектът, класиран на първо място, второто място ще бъде премирано с 3000 лв., а третата награда е в размер на 2000 лв.

  Кандидатите от бургаските училища, които са готови да приемат отправеното предизвикателство,  могат да изпратят своя проект (форма за регистрация и снимки в общ план и детайли на реализирания проект) на електронната поща на конкурса: thinkgreen@kronospan.bg.

  Крайният срок за предаване на проектите е 15 май 2018г., а класираните на първите три места разработки ще бъдат обявени на 21 май, 2018.

  Регламентът на конкурса и формулярът за кандидатстване са публикувани на адрес http://bg.kronospan-express.com/bg/page/think-green

   

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72002
  gbp Британска лира GBP 2.17682
  chf Швейцарски франк CHF 1.73282
  хороскоп
  всички

  Зодия Дева

  24 август - 23 септември

  Доброто ви настроение днес ще бъде провокирано и е възможно да ви “изкарат извън релси”. За това ще се погрижат най-близките ви хора. Наред с това ще се разочаровате и от интимния ви партньор. За вечерта предпочетете компанията на хора, които са ви приятни и не са ви предали.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder