Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  21:57Събота

  19 Януари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Ето мотивите на съда за задържането на англичанина

  08-09-2018 0 926

  Снимка: Борислав Пенков

  Както вече съобщихме Районен съд – Несебър остави в ареста 27-годишният англичанин Дани Джеймс по обвинение за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда. Ето и пълните мотиви на несебърското съдилище:

  Районен съд – Несебър взе мярка за неотклонение “Задържане под стража“ спрямо английския гражданин Дани К., привлечен като обвиняем за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди (престъпление по чл. 325, ал. 1 от НК и престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12, предл. Първо, вр. чл. 130, ал. 2, вр. чл. 23, ал. 1 от НК).

  Дани К. е привлечен като обвиняем за две престъпления, извършени в условията на реална съвкупност, за това, че на 06.09.2018г., около 00:40 часа, в к.к.Слънчев бряг, в комплекс „Виктория Палас" до външен бар на басейн и до рецепцията на хотела, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - буйствал, замервал с обувки служители на хотела, нанесъл удари с юмрук по лицето на Ц. П., както и ритник с крак по десния глезен на К. И. Дани К. е обвиняем и за това, че на същата дата и място, в коридор на комплекса, чрез стискане за гърлото и нанасяне на удари по лицето, гърба и гърдите, причинил на К. Р. лека телесна повреда, причинена по хулигански подбуди.

  Районен съд – Несебър счете, че от събраните доказателства по делото до този момент, може да се направи обосновано предположение, че Дани К. е автор на престъплението, в извършването на което е обвинен. От приложената справка за съдимост се установява, че обвиняемият не е осъждан. Независимо от това, в своето определение съдът взе предвид „начина и интензитета, както и проявената упоритост при извършването на деянията“. Съдебната инстанция счете, че е налице реална опасност, ако Дани К. бъде освободен да извърши престъпление. Обвиняемият заяви в съдебното заседание, че по време на случилото се е употребил алкохол.

  Съдът счете, че е налице и последната предвидена в закона предпоставка за вземане на най-тежката мярка „Задържане под стража“ спрямо обвиняемия, а именно – наличието на реална опасност същият да се укрие, в случай, че не бъде задържан. Обвиняемият няма регистриран адрес на територията на страната, на който да бъде призован за предстоящите действия по разследване. След случилото се, британският гражданин се е спуснал от петия до първия етаж по колоната, счупил е витрината на стая за гости на първия етаж и е влязъл в нея, като впоследствие е бил задържан от органите на реда.

  Районен съд – Несебър взе предвид и обстоятелството, че разследването е в самото начало, предстоят процесуално следствени действия, за което се изисква личното участие на обвиняемия.

  Определението на Районен съд – Несебър може да бъде обжалвано или протестирано пред Окръжен съд – Бургас.

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде ще посрещнете Новата 2019 година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.71534
  gbp Британска лира GBP 2.21938
  chf Швейцарски франк CHF 1.72609
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Риби

  20 февруари - 20 март

  Има много начини да се общува, освен това вие сте готови да защитите гледищата си. Посветете повече време на здравето и красотата си.тията.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder