Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  02:13Вторник

  16 Юли 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Фотоизложба „По стъпките на Христа" откриха в Айтос

  11-01-2019 0 691

  Снимка:

  Изложба на фотографии „По стъпките на Христа" на Любомир Калудов и Бина Калс беше открита в Ритуалната зала на Община Айтос. Показани са фотографии, направени по време на поклонническото пътуване на авторите из Светите земи. Фотосите са от Витлеем, Назарет, река Йордан, Йерусалим, Йерихон, Кумран и други. Експозицията е първата по рода си, представяна в Айтос. Според Калс, фотоизложбата е насочена най-вече към децата, за да научат какво е Божи гроб, коя е Богородица, какво се празнува на Йордановден. „Трябва някой да им покаже и да им разкаже за тези неща", категоричен е Калудов. Той обясни, че едно време не е било толкова лесно някой да стане хаджия. „Това, че сега някой е посетил Божи гроб, не означава, че е станал хаджия. Трябва да бъдат спазени няколко условия. Първо, къпането в река Йордан трябва да стане рано сутрин, при изгрев слънце. Хаджия тогава е ставал този, който е присъствал, когато падне благодатния огън в храма „Гроб Господен". Така че ние сме екскурзианти. За да станат хаджии, на хората им е отнемало 9 месеца - пътуване с камили, с кораби, после през пустинята с магарета. Но защо са го правили?! Защото когато се сложи пред името „хаджи“ - това означава, че човекът е честен, може да му се има доверие. Няма да излъже в сметките или да продаде стока, която не струва. Въпрос на престиж и гаранция за честност е било", разказа още на откриването на изложбата в Айтос Любомир Калудов.

  Първите посетители на фотоизложбата бяха шестокласниците на СУ „Христо Ботев". Бина Калс отдели много време, за да разкаже на децата историята на всяка от снимките, запечатали места, знакови за християнския свят. Кметът Васил Едрев поздрави авторите за желанието им да представят изложбата в Айтос, за таланта и за изключително интересните факти, с които беше представена всяка от фотографиите.  Изложбата ще бъде открита за посещения до 31 януари тази година.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Ще почивате ли това лято

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.73558
  gbp Британска лира GBP 2.17622
  chf Швейцарски франк CHF 1.76662
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Дева

  24 август - 23 септември

  Доброто ви настроение днес ще бъде провокирано и е възможно да ви “изкарат извън релси”. За това ще се погрижат най-близките ви хора. Наред с това ще се разочаровате и от интимния ви партньор. За вечерта предпочетете компанията на хора, които са ви приятни и не са ви предали.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.