Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  23:23Понеделник

  21 Януари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Георги Димитров, кмет на Карнобат: Бюджетът не е само цифри

  03-02-2018 0 1534

  Снимка:

  От Ваня Чечева

   Близо 23 милиона лева е финансовата рамка на община Карнобат, без парите от европейските и национални програми. От алтернативните източници за финансиране идват 2 300 000 лева по Оперативна програма „Региони в растеж”, 4 200 000 лева по Националната програма за саниране и 3 300 000 лева за рекултивация на депото от ПУДОС.

   „Опозицията не беше активна на заседанието на общинския съвет, но пък беше активна на общественото обсъждане на бюджета, по време на работата на постоянните комисии. Стараем се оптимално да задоволим исканията и да се съобразяваме с направените предложения от какво има нужда Карнобат, а не с капризите на отделни съветници или политически партии. С такъв бюджет и липсата на каквито и да е задължения,  доказваме за пореден път, че работим в посока не само днес, но и утре да имаме стабилно финансово състояние. Заедно с екипа ми  работим за гражданите на общината. Никога не съм считал, че капиталовата  програма е насочена към моята улица, защото всички улица са наши, без значение кой живее там. Бюджетът не е само цифри! Измервам работата в крайни резултати!  А крайните резултати са видими. Това, което сме си поставили за цел и сме го заложили, се изпълнява.”- каза кметът Георги Димитров.

   Основен приоритет за настоящата година ще бъдат ремонтите на улиците в града и общината. 2 милиона лева собствени приходи ще бъдат изразходвани за пътища от четвъртокласната пътна мрежа, подмяна на уличното осветление и ремонт на улици. Заедно с АПИ ще бъдат реконструирани важни инфраструктурни обекти.

   „400 хиляди лева ще бъдат насочени за ремонт на пътя Антимово-Смолник, защото е в най- тежко състояние. През общината минават три големи държавни пътни артерии, ще бъде ремонтирана  частта, която  минава през урбанизираната територия- бул. „Москва”,  отсечката при влизане и излизане от магистралата, ще направим  рехабилитация на пътя Карнобат-Аспарухово-Трояново-Братово-Бургас, както и  пътя Карнобат- Антимово- Светлина - Средец”.- допълни кметът Георги Димитров.

  И тази година приоритет на община Карнобат ще бъдат дейностите в социалната сфера, също така  ще продължи обновяването на цялото пространство около училища, детски градини или социални институции.

  От общинския бюджет има средства и за проектиране на важен и голям обект- сепарираща инсталация за отпадъци в Карнобат, която ще намали разходите за извозване и депониране на отпадъците поне с  200 хил.лева.

   В конфликтна точка на заседанието на общинския съвет се превърнаха мерките, които кметът Георги Димитров е взел спрямо служители, които не са заплатили данъците и такси. През тази година те няма да получат очакваната индексация на заплатите, а имено повишение на възнагражденията с  8,5 %.

   „Това е една дисциплинираща мярка. Има правила, ако не ги  спазваш, си извън от играта. Това са 20 служители, които до края на миналата година не са платили местните данъци. Аз така им давам оценка на работата. Не трябва да се забравя, че ние сме тук, в тази община и получаваме заплати, защото хората са заплатили своите задължения. Трябва да се дава личен пример.”

   В традиция се превърна кметът Георги Димитров пръв да заплаща своите задължения при старта на данъчната кампания. Така той смята,  че не само дава пример за всички жители , но спокойно може да се разпорежда с местните приходи, защото пръв е внесъл своя дял в новия общински бюджет. 
   

   

   

   

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде ще посрещнете Новата 2019 година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72138
  gbp Британска лира GBP 2.21491
  chf Швейцарски франк CHF 1.72426
  хороскоп
  всички

  Зодия Риби

  20 февруари - 20 март

  Има много начини да се общува, освен това вие сте готови да защитите гледищата си. Посветете повече време на здравето и красотата си.тията.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder