Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  20:58Четвъртък

  19 Септември 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Италиански пилот и писател се интересува от бургаските езера

  18-05-2019 0 5268

  Снимка:

  Дона МИТЕВА

  По покана на Българо-италиански център „Да Винчи“ на 1 юни в Бургас ще пристигне Чезаре Бай от Аероклуб „Комо“, Италия. Посещението е във връзка с  кампанията „Полет над бургаските езера“ и идеята за лицензиране на водна летателна площадка на някое от бургаските езера.

  „Можем да определим нашия гост като личност с многостранни интереси“, коментира Иво Барзов, председател на УС на  Българо-италиански център „Да Винчи“.

  На 3 юни Чезаре Бай ще направи презентация в Областна администрация на Аероклуб “Комо” и възможностите на консултантския екип да участват в предварително проучване на възможностите на бургаските езера за полети на хидроплани.

  Чезаре Бай е мениджър на екип, пилот на хидроплан и писател. Роден е през 1950 година и получава лиценз за пилот през 1970 година в базата за хидроплани на езерото Комо. През 1980 година започва да участва в управлението на летателното училище на Аероклуб „Комо“, като следва да отбележим, че то е най-старото на европейския континент. От тогава той заема различни позиции като се започне с наземен инструктор, ръководител на обучението, клас рейтинг инструктор, мениджър по безопасността, член на Съвета на директорите и президент в продължение на 12 години.

  Чезаре Бай е автор на няколко книги в областта на авиацията, като от тях най-разпространено е ръководството за летене на хидроплани - „Seaplane Operations“.

  Той е областен директор за Италия на Асоциацията на пилотите на хидроплани и член на Международната асоциация на летящите ротарианци.

  Благодарение на своя опит, Чезаре Бай притежава богат инструментариум за изпълнение на любимите си мисии: разкриване на нови водни летателни площадки за полети с хидроплани и популяризиране на културата и практиката на летене над водна повърхност във всички възможни аспекти.

  Да  припомним, че идеята да бъде сертифицирана водна летателна площадка на едно от бургаските езера, е на Българо-италианския център „Да Винчи“. А целта е бургаските езера да станат атрактивни като Комо в Италия. Желанието на бургаските етусиасти от  „Да Винчи“  е развитие на леката авиация чрез използване на природните дадености на региона при спазване на законовите норми. Вече има стартирала дарителска кампания „Полет над бургаските езера“ за набиране на средства за проучване на възможностите за сертифициране на такава водна летателна площадка край Бургас.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде почивате това лято?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Телец

  21 април - 21 май

  Възможно е умората да ви връхлети, в резултат и на здравословни проблеми. Вземете мерки, но гледайте ведро на създалата се ситуация. Всичко е поправимо, когато имате желание за действие и не губите присъствие на духа. Проблемите ви може да са провокирани и от активната ви позиция на други нива, силните са най-на прицел.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.