Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  13:00Сряда

  13 Ноември 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Кой има интерес да разпространява фалшиви новини за отнемане на деца?

  12-10-2019 0 416

  Снимка:

  „Свидетели сме на това как една страхотна манипулация и доста фалшиви новини могат да създадат сериозни страхове у хората. От януари почти ежеседмично министерството повтаря, че няма такава Стратегия за детето”. Това коментира в предаването „Събуди се” заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова.

  По думите й случаят с изоставеното бебе в „Люлин” е пример за това какво прави Министерството на труда и социалната политика прави за децата.

  „Не прави чест на нито една партия да използва темата с децата предизборно. Не мисля, че има грешка. Ние постоянно сме изразявали нашата категорична позиция. Включително и с много събития по региони”, коментира тя. Заместник-министър Русинова е категорична, че в такива обществени ситуации държавата, обществото и медиите трябва да работят заедно.

  Според психолога Иван Игов държавата не е направила всичко възможно, за да не се стига до тази ситуация и разчита повече на своя чиновнически потенциал, а не на експертния. „Цялата тази манипулация беше направена по абсолютно класически модел. Това го има в учебниците за дестабилизация. Някой го е прочел и го е пускал”, коментира той.

  „Когато човек е в опозиция и иска да дойде на власт, той има два подхода. Единият е да даде идеи. Да каже, че ще направи нещо по-добро. Вторият вариант е да разклатиш държавата по такъв начин, че хората да се уплашат. Точно както работят сектите”, коментира Игов.

  „Когато човек е в опозиция и иска да дойде на власт, той има два подхода. Единият е да даде идеи. Да каже, че ще направи нещо по-добро. Вторият вариант е да разклатиш държавата по такъв начин, че хората да се уплашат. Точно както работят сектите”, коментира Игов.

  Заместник-министър Русинова също е на мнение, че със създалата ситуация се цели дестабилизация.

  Според председателя на център „Амалипе” Теодора Крумова в ромската общност работят множество евангелски църкви. Голяма част от тях помагали на децата в образованието. Други обаче били нерегламентирани организации. Именно те предизвикали този процес.

  Тя допълни, че още на 16 септември в центъра са получили сигнал от директора на 76 училище в София, че родители са носили декларации, в които се казва, че не дават децата си. „От понеделник сме задействали медиаторите, с които работим по училищата, защото те имат позициите, родителите им вярват”, коментира Крумова. 

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Резервирахте ли почивка за Коледа и Нова Година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Отложете новите начинания, работете върху започнатите задачи и по всякакъв начин избягвайте конфликти. Правете добро и проявявайте по-голяма съпричастност и милосърдие към обкръжението ви. Онзи, който днес не бъде милостив, може сам да се лиши от милост. Денят е подходящ за молитви, уединение, успокоение и интуитивно прозрение. Не трябва да се само съжалявате, да се оплаквате и да плачете, да се сърдите и да се карате. Приемайте лека храна и пийте повече вода.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.