Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  11:52Четвъртък

  13 Декември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Марка бира върти бургаския мост в реклама

  09-08-2018 0 1575

  Снимка:

  Дона МИТЕВА

   

   

  Един от символите на Бургас упорито се върти в национален ефир, в  рекламата на бира, която преди години се правеше в града. „Бургаско“ е търговска марка българска бира, тип лагер, която от години е част от портфолиото на „Каменица“ АД - Пловдив.

  В последната реклама, която приканва от екрана зрителите да употребяват марката, е използван като фон бургаският мост – също толкова популярен за всички. Да припомним само факта, че анкетата, с  която се  избираше знак, който да бъде поставен на картите на „Бургасбус“, му даде най-много гласове, като най-разпознаваем, нещо като запазена марка на града, а преди време бургазлии го избраха за символ на града.

  Затова и наш репортер попита Весела Йорданова, началник на отдел „Култура и връзки с обществеността" в Община Бургас искано ли е разрешение за това от страна на фирмата-производител мостът да бъде използван в рекламата. И получава ли Общината някакви дивиденти в тази връзка - та дори и под формата на спонсорство за определени мероприятия.

  „Не са искали разрешение, но не мисля, че трябва. Мостът си е обществено съоръжение,  не е запазена марка. Общината не сме получавали спонсорство, нито каквито и да е дивиденти от производителя на бирата с марка „Бургаско“.  А и никъде не е описано това в наредби - че трябва да се иска разрешение, предполагам, че това важи, само ако нещо е патентовано в патентно ведомство, или ако държим авторски права за нещо, но в случая – няма такъв казус“, обясни Йорданова.

  Вероятно трактовката може и да се обърне обратно и да се каже, че на фона на бирата се рекламира и бургаското съоръжение. Въпрос на това кой какво предпочита – разходка по моста или бутилка бира.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72381
  gbp Британска лира GBP 2.16989
  chf Швейцарски франк CHF 1.73297
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Близнаци

  22 май - 21 юни

  Идеални условия за почивка и пълноценно разтоварване предлага днешния ден на повечето от представителите на зодията. Много вероятно е планирани за днес ангажименти да отпаднат по независещи от вас причини и да се окаже, че разполагате с всичкото свободно време, от което имате нужда. Едва ли ще се колебаете какво точно да направите.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder