Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  04:50Понеделник

  21 Януари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Нелегално депо за риба затвориха експерти на ИАРА и БАБХ /ОБНОВЕНА/

  08-11-2018 0 1048

  Снимка:

   

   Нерегламентирано място, където се държи риба затвориха експерти на ИАРА и БАБХ. Мястото – бивш краварник,  се намира след бургаския квартал “Меден рудник“,  по посока село Твърдица – бившите кошари, над цеха за рапани. Количеството намерена риба е около два тона, като една част, по-малко от половината има документ за произход.

  „Според мен става дума най-точно за нелегално  депо, където се сортира и преразпределя рибата. От това място тя поема: една част за магазинната мрежа, друга за Румъния“, коментира Николай Иванов, зам.-изпълнителен директор на ИАРА, който лично присъства на акцията.

  Да припомним, че преди време „Черноморски фар“  писа, за това, че около “Мандра“ има нелегални цехове и депа за риба. Дори от там се изнася и прясна риба за Румъния. Информацията ни бе подадена от Невен Каравасилев от ЛРД „Лебед“. Тогава директорът на ИАРА доц.д-р Галин Николов потвърди, че и те имат подобна информация, и че следят определени места. Вчерашната акция явно е завършек на едно такова следене.

  За никой не е тайна, че язовир „Мандра“ е едно от местата, където непрекъснато се бракониерства при улов на риба.

  От  Агенцията по храните  запечатаха  фризерите, заради замразената риба, която е с неясен произход и ще бъде унищожена. На акцията присъства също шефът на Областната дирекция по храните д-р Георги Митев.

  „Прясната риба, е тон и сто килограма от вида бяла риба, таранка и сулка. Предадохме я на социалния патронаж в Бургас с необходимия протокол“, допълни Николай Иванов. Той коментира също фактът, че двата буса, които са намерени до сградата – изоставена кравеферма, са регистрирани в агенцията по храните. Те са хладилни и са оборудвани за транспорт на бързо развалящи се продукти. А една част от рибата има и документи за произход.

  В акцията по задържането са участвали и служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, гранични полица и служители на Областната дирекция на МВР.

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде ще посрещнете Новата 2019 година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.71534
  gbp Британска лира GBP 2.21938
  chf Швейцарски франк CHF 1.72609
  хороскоп
  всички

  Зодия Стрелец

  23 ноември - 21 декември

  Обградени сте от познатите ви неща и хора, но скоро ще се окажете изправени пред въпрос, чието решение не търпи отлагане. Ще се справите, без да изпадате в паника и това ще повиши доверието на някой във вас. Силни сте и желанията ви също. Имате добро отношение към предстоящо събитие и това ви носи предимство.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder