Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  23:46Събота

  22 Юли 2017

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 22° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Оризаре отново бе домакин на празника на хляба

  10-07-2017 0 268

  Снимка:

  За осма поредна година известното със своето плодородие, чернозем и трудолюбиви хора село Оризаре бе домакин на традиционния празник на хляба, който се състоя на площада пред кметството. Проявата събра на едно място майсторски направени хляб и хлебни продукти, създадени от сръчни местни хора. Творчеството, трудът и емоцията, която умелите жени бяха вложили в своите изделия, бяха оценени и възнаградени с грамоти.

  Поздравителен адрес от кмета на Община Несебър Николай Димитров прочете неговият колега - зам.-кметът по„Търговия и туризъм” Лазар Япаджиев. „През годините събитието, на което сте домакини, се вписа съвсем естествено и по категоричен начин в културния календар на Общината, защото идеята на празника стои близко до народната почит към насъщния от една страна, предава на поколенията след нас вековното преклонение пред хляба, а за чуждите туристи е различно изживяване, но изживяване с истинския пулс на хората извън блясъка на курортните туристически центрове, събитие със самобитен и народен привкус. И ето тук се крие неговата сила и очарование“, се казваше в поздравителния адрес.

  Празникът продължи с богата музикална програма, в която участваха Певческата група „Зора“ към местното читалище „Зора – 1928“, група „Романс“ към пенсионерския клуб в селото, както и гости от съставните селища на общината – група за автентичен фолклор „Веселите баби“ от с. Тънково, певческата група към НЧ „Светлина-1928“ от с. Гюльовца. В проявата участва и оркестър „Айтос“. На финала всеки един от присъстващите имаше възможността да опита от вкусните хлебни изделия и дори да си запише рецепта за приготвянето им.

  От 2010 г. проявата, отдаваща почит към насъщния, се провежда в село Оризаре, като по този начин тя намери своята по-добра, нова, естествена сцена – подхождаща на трудовия й контекст.

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Как се справяте с жегите

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.67998
  gbp Британска лира GBP 2.1826
  chf Швейцарски франк CHF 1.76982
  хороскоп
  всички

  Зодия Водолей

  21 януари - 19 февруари

  Прекрасен ден за вас Водолеи. Днес ще намерите време за всичко, плановете ви ще се реализират точно както ги искате. Обърнете повече внимание на близките си, може би напоследък сте твърде заети и пропускате нещо важно свързано с тях.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.