Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  00:16Сряда

  20 Февруари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Раздават по 250 лева на близо 2000 първолаци в региона

  09-10-2018 0 793

  Снимка: Борислав Пенков

  Ина ПЕТРОВА

           Близо 2000 социално слаби семейства с първокласници ще получат по 250 лева еднократна помощ. Това показва обобщената справка на службите по социално подпомагане в Бургаски регион към момента. Родителите имат възможност да входират заявления до 15 октомври.

           Тези, подали навреме своите молби, вече са получили одобрение. Това  са направили 2090 семейства, но някои от тях са получили откази. „Заповеди за одобрение имат 1878 семейства, а в процес на обработка са 180 молби“, заявиха от Регионална дирекция „Социално подпомагане“ - Бургас. Цифрите показват, че сигурно подпомагане към момента имат точно 1921 деца.

           Най-много първокласници има в град Бургас и логично там са раздадени най-много помощи. 764 семейства са одобрени и най-вероятно вече са вложили получените пари в ученически пособия и облекло на малчуганите си. Почти  равен брой семейства ще бъдат подпомогнати в общините Поморие, Несебър и Руен – по около 170. Най-обезлюдената община – Малко Търново е с най-малко подрастващи, затова и там помощи има за едва 13 първолаци.

           Подпомагане могат да получат деца, записани в първи клас в държавно или общинско училище, а целта е покриване на част от разходите на родителите. За да я получат, те трябва да отговарят на определени изисквания, сред които детето да живее постоянно в страната и средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца да е по-нисък или равен на 450 лева. Условието за доход не се прилага за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител и деца, настанени в семейства на роднини и близки и приемни семейства. Тъй като не са отговаряли на някое от тези изисквания, социалните са издали откази на молбите на 31 семейства, като най-много – 14 са от община  Бургас.  

           Очаква се с еднократната помощ да бъдат подкрепени общо 46 000 деца в страната. Предвидените за това средства са 11,5 милиона лева.

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Да се застроява ли Българското крайбрежие?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.73174
  gbp Британска лира GBP 2.24331
  chf Швейцарски франк CHF 1.72305
  хороскоп
  всички

  Зодия Дева

  24 август - 23 септември

  Доброто ви настроение днес ще бъде провокирано и е възможно да ви “изкарат извън релси”. За това ще се погрижат най-близките ви хора. Наред с това ще се разочаровате и от интимния ви партньор. За вечерта предпочетете компанията на хора, които са ви приятни и не са ви предали.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder