Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  11:59Понеделник

  10 Декември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  „Солта на живота“ се бори за наградата Натура 2000

  05-03-2018 0 948

  Снимка:

  Приказката за Атанасовско езеро, разказвана от Българска фондация Биоразнообразие в рамките на проект “Солта на Живота”, се състезава за престижната Европейска Награда за Натура 2000 в категория Комуникации. Получените 75 кандидатури от цяла Европа са оценени от независима експертна група, за да ограничат списъка до 25 финалисти, сред които престижно жури ще избере победителите във всяка от 5-те категории.

  „Ние, екипът на проекта сме особено щастливи и горди, че нашата кандидатура „Солта на живота - приказка за езерото, солта, птиците и хората“ е била високо оценена и е в списъка с финалистите! Преди 5 години, когато започнахме работата си за промяна на информираността за значението и уязвимостта на Атанасовско езеро, то до голяма степен беше известно основно на местните хора - най-вече с басейните си с луга и кал. Днес, благодарение на общите ни усилия ще се борим за наградата Натура 2000 в категория Комуникация, заради иновативните и атрактивни комуникационни дейности, които предизвикаха висок обществен интерес.“ – споделя ръководителят на проект „Солта на живота“, Дияна Костовска.

  Иновативната пътуваща изложба "symBiotic" бе представена в 13 български града и видяна от повече от 30 000 души. Ежегодният Фестивал на солта е събитие с невероятна атмосфера, което предлага на посетителите възможност да бъдат солничари за един ден, да се впуснат в уникални занимания или да се насладят на влакчето на солта само по време на празника. Усилията на екипа кулминираха в създаването и популяризирането на "Пътеката на солта", посетена от 335 000 души през последните 5 години, Пътеката на саблеклюна, рождения ден на резервата, именния ден на езерото – Атанасовден, Карнавал на биоразнообразието и др., които са само част от разнообразните им усилия да популяризират езерото пред различни публики. Всичко това стана възможно благодарение на подкрепата на медиите и над 2000 публикации във вестници, интернет сайтове, телевизионни и радиопредавания.

  Европейската комисия кани всички финалисти на церемонията за връчване на наградите "Натура 2000", където комисарят по околната среда Кармену Вела, заедно с членовете на журито ще обяви победителите. Събитието ще се проведе на 17 май 2018 г. (малко преди официалния ден на Натура 2000 - 21 май) в сградата Berlaymont в Брюксел.

  Това е четвърто издание на европейската награда, предназначена да възнагради върховите постижения в управлението на зоните от "Натура 2000" и да покаже добавената стойност на мрежата за местните икономики. Призът отдава почит на всички, които работят неуморно за това Натура 2000 да бъде важен успех, като в същото време привлича вниманието на обществото към значителните си постижения. Целта на наградата е да покаже какво представлява мрежата, какво прави, за да запази биоразнообразието в Европа и как тя е от полза за всички нас.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72002
  gbp Британска лира GBP 2.19547
  chf Швейцарски франк CHF 1.73098
  хороскоп
  всички

  Зодия Водолей

  21 януари - 19 февруари

  Прекрасен ден за вас Водолеи. Днес ще намерите време за всичко, плановете ви ще се реализират точно както ги искате. Обърнете повече внимание на близките си, може би напоследък сте твърде заети и пропускате нещо важно свързано с тях.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder