Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  04:53Неделя

  17 Февруари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  10 състава и десетки жители на Бургас се включиха в организирано от ГЕРБ фолклорно надиграване

  07-10-2018 0 1577

  Снимка: Борислав Пенков

  10 фолклорни танцови състава от област Бургас се включиха във второто издание на „Поведи хорото в Бургас“. Инициативата бе организирана за от ПП ГЕРБ и се проведе на площад „Атанас Сиреков“ пред сградата на община Бургас. Неделният ден се превърна в истински празник на българския фолклор и традиции, много жители и гости на морския град се насладиха на майсторството на съставите. Сред тях бяха и туристи от други държави, които с интерес наблюдаваха характерни за различните региони на България танци. Преди началото на надиграването, всички състави в носии преминаха по централната пешеходна улица „Александровска“, съпроводени от народна музика.

  Събитието уважиха народните представители Димитър Бойчев, Галя Василева, Ася Пеева, Диана Саватева, зам.-областният управител Севдалина Турманова, общински съветници. Областният ръководител на ГЕРБ, Димитър Бойчев,  поздрави всички и благодари на съставите за присъединяването към инициативата.

  „Радвам се, че и към второто издание на „Поведи хорото в Бургас“ има толкова силен интерес. За нас, това е надпартийно събитие, което се превръща в хубава традиция и е важно да я продължим. Защото по този начин съхряняваме българския фолклор и показваме неговата сила и красота. Благодаря и на общинския съветник Юлиян Станков за добрата организация и личното му участие в събитието“, сподели бургаският депутат преди официалния старт на надиграването.

  Евродепутатът от групата на ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов, който уважи събитието, също поздрави участниците. „Идеята е прекрасна, няма как човек да не се впечатли когато види всички тези състави в пъстри носии. Такива събития ни дават възможност в забързаното си ежедневие да се спрем и да видим, че около нас има не само политика и проблеми, а красота и положителни емоции“, коментира Адемов.

  Площадът в центъра на Бургас се оказа тесен за всички желаещи да се включат в мащабната инициатива на ГЕРБ. Танцовите състави „Лукойл“, „Крайморци“, „Гергьовче“, „Мартеница“, „Българит“, „Кайлии“, „Вая“, „На Хорото“, „Генгер“ и „Хоп Троп“ заедно със своите ръководители показаха майсторството си с два танца. Между изиграванията всички танцови състави и събралите се жители на морския град танцуваха заедно едни от най-обичаните хора – Самоковско (Бяла роза), Право и Еленино хоро.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Да се застроява ли Българското крайбрежие?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.73697
  gbp Британска лира GBP 2.2241
  chf Швейцарски франк CHF 1.72472
  хороскоп
  всички

  Отложете новите начинания, работете върху започнатите задачи и по всякакъв начин избягвайте конфликти. Правете добро и проявявайте по-голяма съпричастност и милосърдие към обкръжението ви. Онзи, който днес не бъде милостив, може сам да се лиши от милост. Денят е подходящ за молитви, уединение, успокоение и интуитивно прозрение. Не трябва да се само съжалявате, да се оплаквате и да плачете, да се сърдите и да се карате. Приемайте лека храна и пийте повече вода.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder