Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  10:44Сряда

  12 Декември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  100 нови колелета попълниха общинския велопарк

  24-09-2018 0 1330

  Снимка: Борислав Пенков

  30 от тях вече са в експлоатация

   

  Георги РУСИНОВ

   

  100 нови колелета попълниха общинския парк. Това заяви за „Черноморски фар“ шефът на ОП „Транспорт“ към Община Бургас Андрей Рунчев. Новите велосипеди са закупени съвсем скоро, а 30 от тях вече са по общинските велостоянки от края на август.

  „Смятаме, че новите, които предлагаме са много по-модифициран модел, който може да се използва за рент-а-байк и е с лимитирани възможности за повреди, естествено при едно нормално ползване. Първите впечатления са, че хората ги харесват“, обясни Рунчев.

  Част от старите велосипеди, които карат вече трети сезон са били бракувани, допълни той. Причината – амортизация или недобросъвестно ползване от страна на гражданите.

  „Идеята е такава, че тези велосипеди са за конвенционално ползване. Със старият модел на велосипеда имахме проблем със скоростите, в този смисъл, че при по-бясно каране от страна на гражданите, се чупеха. Самото по-агресивно каране и смяна на скорости ни създаваше проблеми и допълнителни затруднения при ремонтирането и ставаха едни допълнителни разходи. В един момент се взе като решение, тъй като е конвенционален за ползване велосипед, да предложим вариант без скорости“, каза още той.

  Така и новите, които определено изглеждат по-достъпни за повече хора, са без скорости.

  „Когато човек си избира персонален велосипед, го избира според собствените си нужди. С тези  сме дали възможност всеки да ползва един велосипед, който в крайна сметка е за общо ползване и трябва да е удобен на всички“, поясни Рунчев.

  Шефът на ОП „Транспорт“ обясни, че има още нови велосипеди и от стария модел, които поетапно подменят по-амортизираните.

  Тъй като пък някои хора коментират, че системата за наемане на велосипед е объркваща, Рунчев заяви, че е подсигурена достатъчно възможност за максимална информираност на ползвателите.

  „Всичко е описано. Естествено има хора, които казват, че не им се губи време в прочитане на всички условия, но когато ползваме една услуга е редно да се запознаваме с тях. Тъй като все пак се ползват мобилни връзки, там където нямаме оптика, може да има срив в системата и леки проблеми, но общо взето положението е задоволително. Естествено случвали са се някои софтуерни проблеми, но се стремим да ги отстраняваме бързо“, завърши той.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.71881
  gbp Британска лира GBP 2.16765
  chf Швейцарски франк CHF 1.73882
  хороскоп
  всички

  Зодия Овен

  21 март - 20 април

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder