Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  16:22Неделя

  20 Януари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  125 деца в Община Бургас, липсват в образователната система след 7 клас

  07-07-2018 0 640

  Снимка:

   125 ученици  не са подали заявления за кандидатстване след седми клас. „Нашите проучвания сочат, че по-голямата част от тези ученици са оставени на поправки. Т.е . не са завършили основно образование и в момента си чакат  дати за явяване на изпит за завършване на седми клас. Друга част допускаме, че няма да кандидатстват, но и те ще бъдат издирени“, уверява Илиева.

  В останалите общини се намират по около 20 ученика, които не са подали заявления, за това навсякъде има възможност те да бъдат доприети в училищата.

  За една част от  тези ученици се  прокрадва съмнение, че това са „мъртви души“, които по някаква причина са водени като посещаващи учебни занятия, а те са липсвали и през учебната година. Разбира се това са само съмнения, които чрез последващи проверки или ще бъдат потвърдени или отречени.

  „Всяко едно дете го издирваме и  тези, които няма да продължат – ще направим тематична проверка – да видим всеки ученик с колко отсъствия е бил предната учебна година, къде е бил, дали изобщо е в България. Така ще покажем на директорите, които са в естеството на нещата, че са наблюдавани за всяко действие. Липсващите от училище ученици, които не са подали заявления за продължаване на образованието ще бъдат засечени и през информационната система – дали като сме ходили на посещение, съседите са казали, че от една година да кажем детето е в чужбина с родителите си“, разказва Илиева.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде ще посрещнете Новата 2019 година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.71534
  gbp Британска лира GBP 2.21938
  chf Швейцарски франк CHF 1.72609
   
  хороскоп
  всички

  Отложете новите начинания, работете върху започнатите задачи и по всякакъв начин избягвайте конфликти. Правете добро и проявявайте по-голяма съпричастност и милосърдие към обкръжението ви. Онзи, който днес не бъде милостив, може сам да се лиши от милост. Денят е подходящ за молитви, уединение, успокоение и интуитивно прозрение. Не трябва да се само съжалявате, да се оплаквате и да плачете, да се сърдите и да се карате. Приемайте лека храна и пийте повече вода.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder