Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  23:20Четвъртък

  13 Декември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  133 милиона лева повече са внесли данъчните в републиканския бюджет

  30-12-2017 0 714

  Снимка:

  Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас завършва годината с внесени в Републиканския бюджет 897 милиона лева, от които 440 млн.лева данъци и 457 милиона лева осигуровки. Резултатът е със 133 милиона лева повече от миналата година.

  От приходното ведомство в морския град информираха и за повишена гражданска активност, не само от физическите лица, но и от фирмите, при подаването на сигнали за неиздаване на касови бележки и укриване на данъци и осигуровки. „Със сигурност края на годината отбелязваме и с повишена ефективност на контролните действия и подобряване качеството и бързината на обслужването на нашите клиенти“, коментираха директорите на оперативните дирекции в териториалната структура.

  Вследствие на контролните действия на органите по приходите са разкрити допълнително установени данъчни и осигурителни задължения за над 41 милиона лева. От тях 28 милиона лева е данъкът добавена стойност, който е трябвало да бъде внесен. Ревизорите на ТД на НАП Бургас са предотвратили с действията си ощетяване на бюджета с тази сума. Също чрез ревизии са установени невнесени осигуровки за 1,8 млн. лева. За разминавания между придобито имущество и получени доходи са проверени 94 физически лица, 24 от тях са в процес на ревизия.

  През 2017 година са извършени 92 електронни ревизии, при които са установени недекларирани задължения на фирми за над 4,7 милиона лева.

  Съставените през летния сезон 959 акта, са по-малко от издадените през лятото на 2016 година и това също е едно от доказателствата за ефективността на контролните действия, както и за повишеното спазване на данъчното и осигурително законодателство. От НАП Бургас коментираха, че с насърчаване на доброволното спазване на законите се постигат по-добри резултати, отколкото с репресия и принуда. Данъчните отчетоха декларирани повече приходи, ръст на оборотите, внесени повече данъци и намалена данъчна липса.

  Един от приоритетите на приходната администрация е увеличаване дела на доброволността при заплащането на данъчните и осигурителни задължения и в тази посока НАП Бургас отчита положителна тенденция. От началото на годината са събрани 240 милиона лева просрочени задължения, с 32 милиона повече от 2016 г. Близо 80 процента от тях са платени доброволно, без да се достига до използване на крайните мерки, позволени от закона.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72002
  gbp Британска лира GBP 2.17682
  chf Швейцарски франк CHF 1.73282
  хороскоп
  всички

  Настроението ви днес е завидно, а ентусиазмът ви за забавления - неимоверен. Оставете работата настрана и посветете този ден на разнообразието. Усилията ви в тази насока ще направят този ден приятен не само за вас.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder