Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  15:18Сряда

  12 Декември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  20 000 за стипендии разпределят от Зонта

  01-12-2018 0 643

  Снимка:

  Дона МИТЕВА

  Кандидатите за стипендиите на Зонта клуб – Бургас тази година  са над 100. Това е рекорден брой, повече в сравнение с миналата година и неколкократно повече от предходните години, коментират дамите от клуба.

  Да припомним, че „Зонта клуб - Бургас” – член на Zonta International, обявява традиционния  конкурс за стипенданти под наслов „Подкрепа на млади таланти” в края на всяка година. Традиционно се дават по 6 стипендии. Тази година - по случай 15 години от чартирането на клуба,   техният брой бе обявен да е 15. В крайна сметка се реализират общо 19 стипендии – 18 индивидуални и една групова .

  Целта на подпомагането, което е в размер на 1000  лева годишно, е да бъдат стимулирани в развитието си млади и изявени таланти в областта на науката, изкуството и спорта. Средствата ще се изплащат от октомври тази година до юли догодина.

  Големият интерес се дължи на факта, че представителките на Зонта клуб - Бургас  работят в синхрон с Регионалното управление по образование,  с директорите на бургаските училища, дори със спортните клубове. Все повече ученици и техните родители знаят за клуба и неговата благородна инициатива.

  Поради това, че се появиха толкова много кандидати, дамите от Зонта клуб Бургас предложиха повече ученици да получат стипендии от 1000 лева и тази година стипендиите са за 18 ученици и за прочутият вече не само у нас, но  и в чужбина ансамбъл „Фортисимо“. Дават се общо 20 000 лева.

  Строгите критерии по подбора, които бе изготвила комисията, сред които са: участниците  да имат - участия и класирания от I-во до III-то място в конкурси, олимпиади, спортни или творчески прояви на международно и национално  ниво за последните две учебни години, среден успех от обучението за последната учебна година - минимум мн.добър 5,00, социален статус, помогнаха до някъде да се отсеят участниците.

  Немалко от учениците, които ще получат стипендии, са от многодетни семейства с 3 и  4  деца, има и сираци.  „Искаме да дадем шанс на нашите стипендианти да имат силен начален старт, да са трудолюбиви, последователни, упорити. И да знаят, че не са сами. „Зонта клуб“ - Бургас мисли за талантливите деца на града ни. За тях това е решаващ момент в живота им“, категорична е Петя Великова, президент на клуба.

  За  следващата година стипендианти ще бъдат ученици от всички области – математиката, изкуствата и спорта.  Стипендия за 2018г. / 2019г. ще получат 10 деца в област изкуство, 4 ученика в област математика и шестима / 6 / в област спорт.

  За високите постижения, с които кандидатстват за стипендията на „Зонта клуб“ - Бургас младите таланти се нуждаят от средства за финансиране на участията си на състезания и конкурси. По голямата част от парите ще се използват  именно за допълнителна подготовка. Някои от спортистите се нуждаят от скъпа екипировка, например във фехтовката се използва такава. Музикантите и математиците биха искали да участват в международни лагер школи и майсторски класове, за които също са необходими средства.

   

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.71881
  gbp Британска лира GBP 2.16765
  chf Швейцарски франк CHF 1.73882
  хороскоп
  всички

  Зодия Водолей

  21 януари - 19 февруари

  Прекрасен ден за вас Водолеи. Днес ще намерите време за всичко, плановете ви ще се реализират точно както ги искате. Обърнете повече внимание на близките си, може би напоследък сте твърде заети и пропускате нещо важно свързано с тях.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder