Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  10:39Вторник

  18 Юни 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  25 години Райко Иванов поддържа най-зеления футболен терен в областта

  09-06-2019 0 897

  Снимка: НП

  18 години косил 8-те дка с машинка, сега работи с трактор

   

  Перфектен зелен терен посрещна футболните деца на община Айтос на Деветия общински турнир на 1 юни. „Такъв терен няма и в столицата - Райко е човекът, благодарение на който теренът на градския стадион е винаги в отлично състояние", коментираха с гордост футболни фенове.

  Айтозлии са пестеливи на положителни оценки, но по отношение на качествата на Райко Иванов две мнения няма. В продължение на 25 години, той полага ежедневни грижи за футболното игрище. „Иска се постоянство, настояване, торове", коментира лаконично Иванов и с обич оглежда „произведението" си, да не би някъде да липсва тревичка. „Нищо не му липсва на терена, а по-добър служител по поддръжката няма в цяла България", хвали го и кметът Васил Едрев, минути преди да даде старта на традиционното детско състезание по футбол, посветено на Деня на детето.

  Футболното игрище на градския стадион е с олимпийски размери - 8 дка и 200 кв. м. Райко признава, че абсолютно всеки ден се труди съвсем сам за доброто му състояние. Познава всеки сантиметър от терена. „Трябва да завали, за да почина, иначе всеки ден го поливам - сутрин и вечер. Тревата е естествена, игрището е направено през 1972 година, тогава е било зачимено. Започнали са да го ползват през 1973 година", разказва айтозлията. Според него всеки терен може да изглежда така, ако му се настоява и ако не пропускаш и един ден в грижа за него. А най-много го крепели торовете - тори се на два месеца, на седмицата два пъти пък се коси.

  „От 7-8 години имаме и техника, нещата се случват по-лесно, благодарение на кмета Васил Едрев. Това е най-важното. 18 години съм косил с машинка, без трактор, без съвременна техника. През първия мандат кметът купи малко тракторче, през втория мандат Общината закупи и голям трактор. Сега поддръжката е механизирана, а това е много важно за тревата", казва още Иванов.

  Гостуващите отбори още щом пристигали на стадиона в Айтос, първо хвалели терена. „Много го харесват, и в Бургас няма такъв", категоричен е Иванов. И е видимо доволен, защото сега е в преговори с кмета да бъде закупена машина за разчертаване на игрището.

  НП

   

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Ще почивате ли това лято

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.74099
  gbp Британска лира GBP 2.19244
  chf Швейцарски франк CHF 1.7441
  хороскоп
  всички

  Зодия Скорпион

  24 октомври -22 ноември

  Добър да бъде и за вас деня ви, скъпи Скорпиони! В домът ви ще има разбирателство, налице са идеални условия за почивка. Посветете се на хобито си, откога не сте го правили? Сега е момента да се срещнете с позабравени приятели или да покорите някой връх. Вие умеете да създавате настроение около себе си, така че няма да скучаете.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.