Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  16:07Сряда

  20 Юни 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 28° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  25 учители и културни дейци от Айтос с престижни награди за 24 май

  21-05-2018 0 2772

  Снимка: НП

  Церемонията по връчването на наградите беше на традиционната празнична среща с кмета

      Кметът Васил Едрев покани на традиционна празнична среща учителите и културните дейци от община Айтос в ресторант „Колизеум", в навечерието на 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Градоначалникът поздрави духовния елит по повод предстоящия празник, и връчи годишните награди на най-заслужилилите през годината преподаватели и дейци на културата. „С уважение и признателност, искам да благодаря на всеки един от Вас. Пожелавам Ви здраве, духовни сили и упоритост! Гордеем се с Вас!", каза още в словото си кметът.

  На Пенка Панайотова Кирязова - директор на СУ „Христо Ботев", кметът връчи плакет и диплом за личен принос към образованието, по повод юбилея на училището. Плакет и диплом получи и директорът на СУ „Никола Йонков Вапцаров" за 35-та годишнина от създаването на училището.

  Номинирани от ръководството и преподавателския състав на СУ „Никола Вапцаров" за Годишните награди на Община Айтос по повод 24 май, бяха  още учителите Мария Райчева Калинова, Милена Райнова Фотева и Каля Димитрова Костадинова.

  В юбилейната си година СУ „Христо Ботев" номинира за престижната награда преподавателите Кета Костадинова Дончева, Таня Дякова Койчева и Цвета Иванова Бакърджиева-Андреева. Фаворит на Детска градина „Славейче" тази година е учителката Мариана Иванова Герджикова, а на Детска градина „Калина Малина - Мария Стефанова Кирякова.

  Венета Георгиева Чавгова-Карачобанова и Магдалена Тодорова Касърова бяха избрани за наградата от колегите си от ОУ „Атанас Манчев”, двама са наградените учители и от ПГСС „Златна нива" - Бойка Недкова Димитрова и Димитър Колев Маджаров.

  Теодора Златева Няголова е най-заслужилият учител от ДГ „Радост”, с награда си тръгна и Ваня Савова Ингилизова от ОУ „Светлина” - село Тополица. Изборът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” - село Карагеоргиево е Нериман Расимова Ахмедова, Янка Михайлова Петкова - на ОУ „Христо Ботев” - село Пирне. Живка Илиева Николова е отличената учителка на ОУ „Христо Ботев” - село Мъглен, а Минка Пейчева Маринова - на ДГ „Пролет” - град Айтос. Надежда Николова Димитрова достойно представя ДГ „Здравец” - град Айтос, а Росица Василева Качарова - ДГ „Детелина” - село Тополица.

  Трима са отличените дейци на културата тази година. Народно читалище „Васил Левски 1869" - Айтос избра за най-достоен за Годишната награда художничката Димитрина Иванова Желева. Музикантът Владимир Димитров е изборът на Военен клуб - град Айтос. Тодорка Димова - на Народно читалище „Петър Житаров 1928” - село Караново.

  НП

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да отпадне забраната за пушене в заведенията?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.69571
  gbp Британска лира GBP 2.23031
  chf Швейцарски франк CHF 1.70057
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Дева

  24 август - 23 септември

  Доброто ви настроение днес ще бъде провокирано и е възможно да ви “изкарат извън релси”. За това ще се погрижат най-близките ви хора. Наред с това ще се разочаровате и от интимния ви партньор. За вечерта предпочетете компанията на хора, които са ви приятни и не са ви предали.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.