Вход с регистриран акаунт:
  • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
    Забравена Парола

    www.factor-bs.com

    00:22Сряда

    20 Февруари 2019

    архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
    Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

    30 училища в областта са на двусменен режим

    23-09-2018 0 963

    Снимка: Борислав ПЕНКОВ

    Изпълнението на Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст е непосредствена задача, с огромни вложения на труд и средства. „От тази година включването на Националната агенция по приходите и Инспекцията по труда е с очакване, че резултатите ще бъдат по-добри.  60 екипа ще продължат работата си по националната политика през настоящата учебна година. В тях са включени 457 души от различни институции. Броят на учениците, които трябва да се посетят, е 1506“, коментира началникът на Регионалното управление на образованието инж. Виолета Илиева.
    По нейни думи основните приоритети в дейността на РУО – Бургас са ефективна организация, контрол и управление на образователната система за реализиране на държавната образователна политика; осигуряване на равен достъп и подкрепа за развитие, създаване на условия за пълноценна творческа и професионална реализация. „РУО ще надгражда работата си чрез засилване на междуинституционалната подкрепа, комуникационната политика и възпитателната работа“, допълни Илиева.
    Срокът  до 2021 се оказа нереалистичен всички училища да преминат на едносменен режим. Най-вероятният срок за постигане на тази целта са близките 9-10 години. Броят на училища на двусменен режим в област Бургас е 30. През следващите години директорът на всяко училище в сътрудничество с общината ще разработи план за определяне срока за създаване на необходимите условия полудневната организация да се провежда преди обяд. Планът трябва да бъде представен до 15 декември. 
    „Очакванията това да се случи е чрез реорганизация на мрежата посредством равномерното разпределение на учениците между всички училища“, каза Илиева. 

     

    коментари

    Добави своя коментар
    още новини
    Актуален брой на вестника
    анкета

    Да се застроява ли Българското крайбрежие?

                                      Резултати
    валути
    ЕвроEUR 1.95583
    usd Щатски долар USD 1.73174
    gbp Британска лира GBP 2.24331
    chf Швейцарски франк CHF 1.72305
    хороскоп
    всички

    Зодия Везни

    24 септември - 23 окктомври

    Денят ви ще е разтоварващ и не ангажиран с важни задачи. Приятните емоции ще преобладават, предвид срещите, на които ще дадете предпочитанията си. Ще ви се отразят добре и може да ви осенят интересни идеи за в бъдеще. Ще останете доволни от развитието на въпрос, свързан с работата ви. Други ще се отдадат на флирт, внасящ романтична тръпка в ежедневието им.

    Следвайте ни
    Facebook            
    Контакти

    Редакционен офис:
    Бургас, ул. „Милин камък” 9

    Репортери: 0878/424676
    Реклама:       056/825435
                   0878/424698
                   0897/546055

    За реклама във вестник „Черноморски фар“
    e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

    За реклама в Черноморски фар ONLINE
    e-mail:  reklama@faragency.bg

    За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
    предложения, сигнали и др.

    e-mail: info@faragency.bg

    За забелязани нередности по сайта
    e-mail: admin@faragency.bg

    За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

    Важно:
    При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

    Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
    placeholder