Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  03:46Вторник

  16 Октомври 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 12° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  30 училища в областта са на двусменен режим

  23-09-2018 0 830

  Снимка: Борислав ПЕНКОВ

  Изпълнението на Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст е непосредствена задача, с огромни вложения на труд и средства. „От тази година включването на Националната агенция по приходите и Инспекцията по труда е с очакване, че резултатите ще бъдат по-добри.  60 екипа ще продължат работата си по националната политика през настоящата учебна година. В тях са включени 457 души от различни институции. Броят на учениците, които трябва да се посетят, е 1506“, коментира началникът на Регионалното управление на образованието инж. Виолета Илиева.
  По нейни думи основните приоритети в дейността на РУО – Бургас са ефективна организация, контрол и управление на образователната система за реализиране на държавната образователна политика; осигуряване на равен достъп и подкрепа за развитие, създаване на условия за пълноценна творческа и професионална реализация. „РУО ще надгражда работата си чрез засилване на междуинституционалната подкрепа, комуникационната политика и възпитателната работа“, допълни Илиева.
  Срокът  до 2021 се оказа нереалистичен всички училища да преминат на едносменен режим. Най-вероятният срок за постигане на тази целта са близките 9-10 години. Броят на училища на двусменен режим в област Бургас е 30. През следващите години директорът на всяко училище в сътрудничество с общината ще разработи план за определяне срока за създаване на необходимите условия полудневната организация да се провежда преди обяд. Планът трябва да бъде представен до 15 декември. 
  „Очакванията това да се случи е чрез реорганизация на мрежата посредством равномерното разпределение на учениците между всички училища“, каза Илиева. 

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.68883
  gbp Британска лира GBP 2.2214
  chf Швейцарски франк CHF 1.71144
   
  хороскоп
  всички

  Потиснете раздразнителността си, тя се отразява негативно на околните. А това не винаги им носи най-приятните мигове. Очакват ви приятни изживявания, за някои от вас и в интимен план. Не спирайте поривите на сърцето си, бъдете естествени и ще се радвате на пълноценна връзка.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder