Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  08:25Сряда

  12 Декември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  73-годишна айтозлийка не спира да ходи по фестивали

  27-07-2018 0 2553

  Снимка:

  73-годишната Виолета Георгиева от Айтос има рядко срещано хоби. С необикновена енергия  и страст, възрастната жена пътува до всяка точка на България, където се организира фестивал, надпяване или друга подобна проява, свързана с изява на сцена. Част от времето си пенсионерката отделя, за да търси информация за публичните събития. А информацията събира с множество обиколки из града и институциите.

   Тази година обаче, гастролите й били значително по-малко, оплаква се дамата. За шест месеца успяла да участва едва в шест сценични прояви. Затова пък, от сега нататък й предстои сгъстена програма от гастроли. Още в началото на юли, получила три покани за участие. Горе-долу по едно и също време трябва да бъде в Хисар, Първомай и Приморско, където да покаже соловите си певчески умения.

  Грамотите от изявите, Георгиева носи винаги със себе си и е готова да ги покаже, стига някой да прояви интерес. От последното си участие в Перник, гордо показва медал за второ място, от ХІІ-я международен многожанров фестивал на хора с увреждания, на който освен с пеене, се представила и с плетива. Грижливо пази и двете грамоти, дар от организаторите-перничани.

  Най-щастлива е от оценката на журито в Сапарева баня, където през май била на участие в международен фолклорен фестивал „От извора". Грамотата от този форум е „за участие и цялостен принос", хвали се Георгиева.

  Един от любимите й фестивали от години насам е бургаският „Сребро в косите, песен в душата". Него редовно посещава, редовно присъства и в програмата на „Божура", на фестивала във Ветрен, на проявите, организирани от Антифашисткия съюз, от пенсионерските клубове, от Съюза на инвалидите, от тракийските дружества от русофилите и т.н и т.н.

  Няма проблеми с пътуването - ползва преференции по БДЖ, а за подслона и храната се грижели организаторите. Нонстоп ходенето по фестивали, Виолета Георгиева обяснява с „мисията да прославя Айтос". А най-странното е, че избягва участия в местните надпявания...

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.71881
  gbp Британска лира GBP 2.16765
  chf Швейцарски франк CHF 1.73882
  хороскоп
  всички

  Потиснете раздразнителността си, тя се отразява негативно на околните. А това не винаги им носи най-приятните мигове. Очакват ви приятни изживявания, за някои от вас и в интимен план. Не спирайте поривите на сърцето си, бъдете естествени и ще се радвате на пълноценна връзка.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder