Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  03:39Вторник

  25 Юни 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Ахелой чества 10 години от обявяването си за град

  10-01-2019 0 410

  Снимка:

  Ахелой е едно от съставните селища на община Поморие и от 1967 година има статут на климатичен морски курорт с местно значение. С решениe  на Министерски съвет от 10.01.2009 г.  село Ахелой е обявено за град.  Тази година се навършват 10 години от важната административно-териториална промяна. По този повод кметът на община Поморие Иван Алексиев поздрави кмета на Ахелой Иван Георгиев и местните жители.

  „Знам, че сте съхранили пословичното си трудолюбие и борбен дух, но съм убеден, че заедно с тези добродетели, Вие притежавате амбицията и съвременното мислене на градския човек.

  Десет години не са много време, но благодарение на Вас и екипа Ви, те се оказаха достатъчно, за да превърнете града си в още по-приветливо и добро място за живеене. Работата продължава и съм щастлив от доброто ни съвместно сътрудничество”, пише в поздравителния си адрес кметът Иван Алексиев.

  През последните няколко години в Ахелой бяха направени редица промени, които значително подобриха социалната и техническата инфраструктура. Организират се много културни мероприятия – фестивали, концерти и чествания. За спорта в града също беше помислено чрез ремонт на спортни площадки и учредяване на детска футболна школа към ОФК „Поморие”. Ремонтирани бяха улици, облагородени бяха паркови пространства и изградени кътове за отдих. Сред най-съществените новости обаче бе построяването на обходния път I-9 Слънчев бряг – Бургас, който изведе от Ахелой интензивния транзитен трафик и драстично намали опасността от тежки пътни инциденти. Неотдавна правителството одобри проект на Община Поморие и отпусна средства в размер на 1 000 000 лева за изграждане на нова двуетажна сграда  –филиал на съществуващата Детска градина „Теменуга”.

  Работата на местното и общинско ръководство продължава, като един от основните приоритети е разгръщането на туристическия потенциал на Ахелой, за да се превърне той в желан и посещаван летен курорт.

  „Градът ни има много достойнства, но най-голямото сте Вие, неговите хора - трудолюбиви, гостоприемни и уверени във възможностите си. Уверявам Ви, че въпреки трудностите, нашите усилия са насочени единствено към решаване проблемите и да работим за интересите на жителите на нашия град. Ахелой е град, който притежава изключителни възможности за развитие и аз силно вярвам, че имаме всички предпоставки да постигнем това“, написа в поздрава си към жителите кметът на града  Иван Георгиев.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Ще почивате ли това лято

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.71654
  gbp Британска лира GBP 2.18859
  chf Швейцарски франк CHF 1.76058
  хороскоп
  всички

  Зодия Стрелец

  23 ноември - 21 декември

  Обградени сте от познатите ви неща и хора, но скоро ще се окажете изправени пред въпрос, чието решение не търпи отлагане. Ще се справите, без да изпадате в паника и това ще повиши доверието на някой във вас. Силни сте и желанията ви също. Имате добро отношение към предстоящо събитие и това ви носи предимство.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.