Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  06:29Сряда

  20 Февруари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  „Арестуват“ млечни продукти на границата с Турция

  03-08-2018 0 1699

  Снимка:

  Дона МИТЕВА

  Един тон млечни и месни продукти са задържани на ГКПП - Малко Търново за месец. Тридесет килограма са пък саламите, които остават „арестувани“ на летище – Бургас за седмица.

  Ограниченията за внос на млечни и местни продукти, са свързани с двете тежки заболявания по животните - чумата по дребните преживни животни, за която е ясно, че има огнища в Турция, и африканската чума по свинете, която главоломно настъпва към България, не само от Румъния, но и от няколко бивши ОНД-републики.

  „Всички преминаващи границата, а също така и пристигащи със самолет, се проверяват щателно. Там, където се намерят от забранените продукти – те се изземват. На преносителите им се съставя протокол за иззетото количество. Глоби не се налагат. Конфискуваните стоки се унищожават в екарисаж“, обясни моделът на поведение на инспекторите на БАБХ директорът на Областната дирекция д-р Георги Митев.

  Обикновено работата на инспекторите се увеличава през почивните дни, когато нашенци хукват на пазар при съседите в Турция. „Поставили сме информационни табели навсякъде, които информират за забраната, така че никой няма право да се сърди когато се изземват продукти“, обясни Митев.

  Принципно най-сърдити и опечалени от лишаване от любимите продукти не били българите, а рускоговорящите, които влизат у нас през летището.  Голяма част от тях като чуели за това, че ще им се отнемат  колбасите, негодували и се възмущавали дълго, но въпреки това се прощавали с „трофеите“ си, разказаха хора, станали неволни свидетели, на подобни гурме- драми на аеропорта.

  Особено много страдали за добрите си салами дамите от рускоговорящите, докато мъжете се утешавали с това, че водката все пак си е с тях.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Да се застроява ли Българското крайбрежие?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.73174
  gbp Британска лира GBP 2.24331
  chf Швейцарски франк CHF 1.72305
  хороскоп
  всички

  Настроението ви днес е завидно, а ентусиазмът ви за забавления - неимоверен. Оставете работата настрана и посветете този ден на разнообразието. Усилията ви в тази насока ще направят този ден приятен не само за вас.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder