Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  06:41Петък

  17 Август 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 21° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  „Арестуват“ млечни продукти на границата с Турция

  03-08-2018 0 973

  Снимка:

  Дона МИТЕВА

  Един тон млечни и месни продукти са задържани на ГКПП - Малко Търново за месец. Тридесет килограма са пък саламите, които остават „арестувани“ на летище – Бургас за седмица.

  Ограниченията за внос на млечни и местни продукти, са свързани с двете тежки заболявания по животните - чумата по дребните преживни животни, за която е ясно, че има огнища в Турция, и африканската чума по свинете, която главоломно настъпва към България, не само от Румъния, но и от няколко бивши ОНД-републики.

  „Всички преминаващи границата, а също така и пристигащи със самолет, се проверяват щателно. Там, където се намерят от забранените продукти – те се изземват. На преносителите им се съставя протокол за иззетото количество. Глоби не се налагат. Конфискуваните стоки се унищожават в екарисаж“, обясни моделът на поведение на инспекторите на БАБХ директорът на Областната дирекция д-р Георги Митев.

  Обикновено работата на инспекторите се увеличава през почивните дни, когато нашенци хукват на пазар при съседите в Турция. „Поставили сме информационни табели навсякъде, които информират за забраната, така че никой няма право да се сърди когато се изземват продукти“, обясни Митев.

  Принципно най-сърдити и опечалени от лишаване от любимите продукти не били българите, а рускоговорящите, които влизат у нас през летището.  Голяма част от тях като чуели за това, че ще им се отнемат  колбасите, негодували и се възмущавали дълго, но въпреки това се прощавали с „трофеите“ си, разказаха хора, станали неволни свидетели, на подобни гурме- драми на аеропорта.

  Особено много страдали за добрите си салами дамите от рускоговорящите, докато мъжете се утешавали с това, че водката все пак си е с тях.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Ползвате ли "зелената зона"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72017
  gbp Британска лира GBP 2.18533
  chf Швейцарски франк CHF 1.73098
   
  хороскоп
  всички

  Отложете новите начинания, работете върху започнатите задачи и по всякакъв начин избягвайте конфликти. Правете добро и проявявайте по-голяма съпричастност и милосърдие към обкръжението ви. Онзи, който днес не бъде милостив, може сам да се лиши от милост. Денят е подходящ за молитви, уединение, успокоение и интуитивно прозрение. Не трябва да се само съжалявате, да се оплаквате и да плачете, да се сърдите и да се карате. Приемайте лека храна и пийте повече вода.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.