Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  07:38Вторник

  22 Януари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Айтос събра благотворително 2863.77 лева - ще зарадва пенсионери в нужда предколедно

  13-12-2018 0 379

  Снимка: НП

  За четвърта поредна година - благотворителен концерт в читалището

   

  Благотворителната инициатива „Подари коледна вечеря на пенсионер в нужда" е традиция за Айтос. За четвърта поредна година, на 11 декември инициативата стартира с благотворителен концерт. 21 декември пък ще е денят, в който със събраните средства ще бъдат раздадени хранителни пакети на самотни възрастни хора. Списъкът с имената на възрастните хора, които най-много се нуждаят от подкрепа е подготвен от Дирекция „Социално подпомагане", научи „Народен приятел“.

  Кампанията и тази година е по инициатива на организацията „Бъди човек – Айтос”, на настоящи и бивши ученици от СУ „Христо Ботев". Инициативата води началото си от една случайна среща на 30-годишния Кирил, който вижда възрастен продавач на цветя и решава да му подари малко радост. Купува от близкия магазин хранителни продукти от първа необходимост и ги дарява на стареца. Споделяйки това със своите приятели, младият мъж дава тласък на едно добро дело, което поемат като щафета на добротворството много млади айтозлии.

  И тази година стотици граждани и ученици дойдоха в читалищната зала, за да покажат съпричастността си и да сложат в благотворителната кутия своето дарение за каузата. Само за час беше събрана сумата от 2863.77 лв., която ще зарадва и ще усмихне десетки живеещи под социалния минимум пенсионери от община Айтос.

  „Времето е пред най-светлия християнски празник, Коледа, когато добрините стократно се множат. И нашите намерения са в хармония с календарните празнични дни. Всеки  може да направи малък жест като закупи хранителни продукти и ги подари на пенсионер в нужда!

  Самоорганизирай се и изненадай своя избран човек за Коледа, като го дариш с усмивка и топла вечеря за светлия празник! В случай, че не познаваш нуждаещ се пенсионер или нямаш възможност да го посетиш лично, ние имаме резервен план за теб! Защото смисълът на съществуването ни не се състои в това колко имаме, а колко сме готови да дадем!", е призивът на младите организатори.

  Със съдействието им, в благотворителния концерт с много желание се включиха талантливата млада певица Магдалена Стойчева, всички възрастови групи на Акробалет „Тиара" с ръководител Златина Колева, Кюбра Осман, Синем Лютви и Ивона Димова от Школа за слово, мелодия, театър „Генгерче” при СУ „Христо Ботев" с ръководител Татяна Йотова, айтоското дарование Гюлсум Али от БНР - Бургас, слънчевата Еда Джемилова, пластичният Хакан, момчетата и момчетата от Клуб „Angles“ с ръководител Дида Грудева, акробатите от СКСА „Орел" с треньори Катя Цанева и Мартин Бенов, Седат Мюмюн, грациите от Танцова формация „Мисис" на НЧ „Васил Левски 1869", с ръководители Ивелина Костадинова и Мая Христова.

  Организаторите сърдечно им благодариха. Благодариха и на всички, които дойдоха в залата на читалището - за добрите сърца, за това, че споделиха една благородна кауза, в името на която концертът изрази съпричастност с хората на възраст, които се нуждаят от добра дума, от слънчева усмивка и топлота.

  Айтос за пореден път показа, че го може - да събере желанието и обичта си в името на доброто. И нека не се сещаме за човечността само преди Коледа, нека тя е в нас, за да можем да я подаряваме в мигове като този, без да мислим какво ще получим! Доброто е безценно, когато е сторено от сърце!

  Концертът завърши с много аплодисменти за изпълнителите и за общия жест към възрастните. И с едно горещо послание към децата и младите хора: „Не, не е достатъчно да бъдеш добър! Важно е да правиш добро! Ако аз, ако ти, вършим само добрини, този свят красив ще ни благодари!"

  НП

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде ще посрещнете Новата 2019 година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72138
  gbp Британска лира GBP 2.21491
  chf Швейцарски франк CHF 1.72426
  хороскоп
  всички

  Зодия Риби

  20 февруари - 20 март

  Има много начини да се общува, освен това вие сте готови да защитите гледищата си. Посветете повече време на здравето и красотата си.тията.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder