Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  22:19Сряда

  20 Юни 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 25° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Айтоският ясновидец Стефан Чакъров се пресели в Хановер

  19-02-2018 1 6291

  Снимка:

  За да подкрепи сина си Емилиос, който открай време имал огромно желание да учи в Германия, айтоският ясновидец Стефан Чакъров се пресели в Хановер, Северна Германия. „Цялото семейство сме тук - жена ми, синът, снахата и внукът Стейвън. Всички подкрепяме амбицията на Емилиос да получи европейско образование. Учеше психология в Бургаския университет, прекъсна във втори курс, и ето ни в Германия," бодро коментира по телефона Чакъров от Хановер.

  И е горд, тъй като за разлика от многото българи, решили да се устроят в Германия, Стефан успял да уреди всички необходими документи за по-малко от месец. В същото време изпълнили всички формалности около следването на Емилиос. Младият мъж ще учи психология, компютри и право близо до красивата си половинка и малкия Стейвън, който през месец март ще навърши две години.

  Стефан споделя още, че е впечатлен от германската точност и не спира да хвали тамошното здравеопазване. „Беше като шамар да видя милосърдието и вниманието, с което се отнасят медиците към пациентите си. Никой не чака да получи дребните левчета, за да ти обърне внимание. Професионализъм, коректност и възпитание - това мога да кажа за здравеопазването тук. Слава Богу, всички сме здрави, но нали и за дребни неща се налага да потърсиш лекар", разказва още Чакъров.

  Признава, че е имал късметът да попадне сред хора, които до край търсят правото си и за един цент евро, и в същото време знаят, че законът е строг, ако не си се издължил до цент. „Непозната среда, с която обаче бързо се свиква. Знам езика на 70%. Чувствам се чудесно, но приятелите ми липсват. Всяка сутрин се събуждам с мисълта, че съм в Айтос", казва Стефан.

  Освен че има приемна, в която упражнява способностите си, цял месец работил в склад-майка като електрокарист. Славата му на ясновидец се разнесла необичайно бързо, нонстоп му звънели и от България. „Вълшебната книга е в мен и непрекъснато давам информация. Отговарям на всички въпроси, а и сега комуникацията е много по-лесна чрез фейсбук", обяснява ясновидецът.

  Поне засега няма планове да се завърне в България, макар да признава, че в Германия трудно приемат пришълците. „Има и едно голямо предимство. Белгия е само на 300 км, мога да сбъдна мечтата си да пътувам в цяла Западна Европа. Освен това ми харесва цялата подреденост на живота тук, самият аз съм свикнал да планирам работата си", оптимист е айтозлията. И все така, от хиляди километри разстояние изслушвал хора с проблеми, и държал да му се обадят вечер, ако искат сутрешна консултация.

  Нищо, че е в Германия, Чакъров пази в тайна проблемите и имената на хората, които искат съвета му. Само кратко обяснява, че го търсят най-вече за съвети и лек за безплодие, за лоши семейни и бизнес отношения. Неизменно до него е петата му авторска книга, в която подробно са описани всички предпазвания, защити и рецепти. Според Чакъров, особено голям интерес към тях имат привържениците на алтернативните методи за здраве и успехи. Както и досега, помага за разваляне на магии, но без да получава нито лев. Сърце не му дава да откаже помощ и отдалеч съветва да се пазим от псевдолечители - не се доверявайте на непознати, които се опитват да правят бизнес с болката ви!,  казва още айтоският феномен.

  И в Германия го търсили хора за черни магии, но Стефан има железен принцип - не приема пари за лошотии. И буквално изхвърлял всеки, дошъл с лоши помисли или с неистово желание за отмъщение. Наслушал се на разтърсващи български семейни драми, срещал се с десетки отчаяни от живота хора и стигнал до заключението, че България живее в епоха на депресиите. „Каквото и да говорят за Германия, истината е, че хората тук са спокойни и уравновесени, радват се на живота и не се ровят в хорските проблеми. Ще мине много време докато ги стигнем", твърди ясновидецът, който има впечатления и от Египет, Гърция, Саудитска арабия, Тунис и почти всички страни в Европа, където е работил. Както вече айтозлии знаят, за него няма езикови бариери. Справя със седем езика, които сам не може да обясни как е научил.

  В Айтос, Чакъров е приемаше хора цели 25 години. През последните няколко, организираше групови сеанси, за да определи с кого да работи индивидуално. Работи с т.н. „арабски код" - записва името и рождената дата, които му „дават код за аурата". Кратката му равносметка за този четвърт век е, че най-често помощта му са търсили хора с проблеми в бизнеса. Там се чувства и най-силен да помага. Затова най-вече го търсят и в Хановер.

  Да хванеш пътя към Германия с цялото си семейство се изисква много кураж и увереност в собствените сили. Стефан ги има и двете. Не се плаши от работа, не го напуска и желанието да помага. Сега семейството се готви за празници - в началото на март ще празнува юбилея на съпругата Марияна и рождения ден на Стейвън. Всички са щастливи, защото са заедно. Как избрали Хановер? Разбира се, Стефан получил информация, че този град ще му донесе щастие през 2018 г. Къде ще е догодина? Засега и той не знае...

  коментари

  Добави своя коментар

  19.02.2018 г., 11:18 ч. | Анонимен
  За допълнителна информация на тел:015734140958 , 0898497099 E-mail: stefanchakyrov@gmail.com

  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да отпадне забраната за пушене в заведенията?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.68926
  gbp Британска лира GBP 2.22562
  chf Швейцарски франк CHF 1.69527
  хороскоп
  всички

  Отложете новите начинания, работете върху започнатите задачи и по всякакъв начин избягвайте конфликти. Правете добро и проявявайте по-голяма съпричастност и милосърдие към обкръжението ви. Онзи, който днес не бъде милостив, може сам да се лиши от милост. Денят е подходящ за молитви, уединение, успокоение и интуитивно прозрение. Не трябва да се само съжалявате, да се оплаквате и да плачете, да се сърдите и да се карате. Приемайте лека храна и пийте повече вода.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.