Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  12:02Понеделник

  10 Декември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Айтоският ясновидец Стефан Чакъров се пресели в Хановер

  19-02-2018 1 7640

  Снимка:

  За да подкрепи сина си Емилиос, който открай време имал огромно желание да учи в Германия, айтоският ясновидец Стефан Чакъров се пресели в Хановер, Северна Германия. „Цялото семейство сме тук - жена ми, синът, снахата и внукът Стейвън. Всички подкрепяме амбицията на Емилиос да получи европейско образование. Учеше психология в Бургаския университет, прекъсна във втори курс, и ето ни в Германия," бодро коментира по телефона Чакъров от Хановер.

  И е горд, тъй като за разлика от многото българи, решили да се устроят в Германия, Стефан успял да уреди всички необходими документи за по-малко от месец. В същото време изпълнили всички формалности около следването на Емилиос. Младият мъж ще учи психология, компютри и право близо до красивата си половинка и малкия Стейвън, който през месец март ще навърши две години.

  Стефан споделя още, че е впечатлен от германската точност и не спира да хвали тамошното здравеопазване. „Беше като шамар да видя милосърдието и вниманието, с което се отнасят медиците към пациентите си. Никой не чака да получи дребните левчета, за да ти обърне внимание. Професионализъм, коректност и възпитание - това мога да кажа за здравеопазването тук. Слава Богу, всички сме здрави, но нали и за дребни неща се налага да потърсиш лекар", разказва още Чакъров.

  Признава, че е имал късметът да попадне сред хора, които до край търсят правото си и за един цент евро, и в същото време знаят, че законът е строг, ако не си се издължил до цент. „Непозната среда, с която обаче бързо се свиква. Знам езика на 70%. Чувствам се чудесно, но приятелите ми липсват. Всяка сутрин се събуждам с мисълта, че съм в Айтос", казва Стефан.

  Освен че има приемна, в която упражнява способностите си, цял месец работил в склад-майка като електрокарист. Славата му на ясновидец се разнесла необичайно бързо, нонстоп му звънели и от България. „Вълшебната книга е в мен и непрекъснато давам информация. Отговарям на всички въпроси, а и сега комуникацията е много по-лесна чрез фейсбук", обяснява ясновидецът.

  Поне засега няма планове да се завърне в България, макар да признава, че в Германия трудно приемат пришълците. „Има и едно голямо предимство. Белгия е само на 300 км, мога да сбъдна мечтата си да пътувам в цяла Западна Европа. Освен това ми харесва цялата подреденост на живота тук, самият аз съм свикнал да планирам работата си", оптимист е айтозлията. И все така, от хиляди километри разстояние изслушвал хора с проблеми, и държал да му се обадят вечер, ако искат сутрешна консултация.

  Нищо, че е в Германия, Чакъров пази в тайна проблемите и имената на хората, които искат съвета му. Само кратко обяснява, че го търсят най-вече за съвети и лек за безплодие, за лоши семейни и бизнес отношения. Неизменно до него е петата му авторска книга, в която подробно са описани всички предпазвания, защити и рецепти. Според Чакъров, особено голям интерес към тях имат привържениците на алтернативните методи за здраве и успехи. Както и досега, помага за разваляне на магии, но без да получава нито лев. Сърце не му дава да откаже помощ и отдалеч съветва да се пазим от псевдолечители - не се доверявайте на непознати, които се опитват да правят бизнес с болката ви!,  казва още айтоският феномен.

  И в Германия го търсили хора за черни магии, но Стефан има железен принцип - не приема пари за лошотии. И буквално изхвърлял всеки, дошъл с лоши помисли или с неистово желание за отмъщение. Наслушал се на разтърсващи български семейни драми, срещал се с десетки отчаяни от живота хора и стигнал до заключението, че България живее в епоха на депресиите. „Каквото и да говорят за Германия, истината е, че хората тук са спокойни и уравновесени, радват се на живота и не се ровят в хорските проблеми. Ще мине много време докато ги стигнем", твърди ясновидецът, който има впечатления и от Египет, Гърция, Саудитска арабия, Тунис и почти всички страни в Европа, където е работил. Както вече айтозлии знаят, за него няма езикови бариери. Справя със седем езика, които сам не може да обясни как е научил.

  В Айтос, Чакъров е приемаше хора цели 25 години. През последните няколко, организираше групови сеанси, за да определи с кого да работи индивидуално. Работи с т.н. „арабски код" - записва името и рождената дата, които му „дават код за аурата". Кратката му равносметка за този четвърт век е, че най-често помощта му са търсили хора с проблеми в бизнеса. Там се чувства и най-силен да помага. Затова най-вече го търсят и в Хановер.

  Да хванеш пътя към Германия с цялото си семейство се изисква много кураж и увереност в собствените сили. Стефан ги има и двете. Не се плаши от работа, не го напуска и желанието да помага. Сега семейството се готви за празници - в началото на март ще празнува юбилея на съпругата Марияна и рождения ден на Стейвън. Всички са щастливи, защото са заедно. Как избрали Хановер? Разбира се, Стефан получил информация, че този град ще му донесе щастие през 2018 г. Къде ще е догодина? Засега и той не знае...

  коментари

  Добави своя коментар

  19.02.2018 г., 11:18 ч. | Анонимен
  За допълнителна информация на тел:015734140958 , 0898497099 E-mail: stefanchakyrov@gmail.com

  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72002
  gbp Британска лира GBP 2.19547
  chf Швейцарски франк CHF 1.73098
  хороскоп
  всички

  Настроението ви днес е завидно, а ентусиазмът ви за забавления - неимоверен. Оставете работата настрана и посветете този ден на разнообразието. Усилията ви в тази насока ще направят този ден приятен не само за вас.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder