Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  08:40Сряда

  24 Юли 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Айтозлии ще плащат по-нисък МПС-данък

  06-02-2019 0 2326

  Снимка: Архив "Черноморски фар"

  Общински съвет - Айтос прие Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определяне размера на местните данъци на територията на общината. Причините, които налагат промените са измененията и допълненията в Закона за местните данъци и такси, който е в сила от 1 януари тази година. Промяната се отнася за начина на облагане на леките и товарните автомобили с максимална маса до 3.5 тона. Промяната е свързана с групите, които определят диапазоните по мощност на автомобилите, въведен е и екологичен компонент в зависимост от екологичната категория, както и коефициент за броя на годините на автомобила от датата на производство. Целта е привеждане на Наредбата за определяне на размера на местните данъци на територията на община Айтос в съответствие с изискванията на Закона.

  Администрацията публикува в срок проекта за наредба с въвеждането на нова формула за изчисление на налога от два компонента - имуществен и екологичен и ставки за различните по мощност автомобили, според годината на производство  и екологичната категория на автомобила. Дамян Денев от Република България предложи занижаване на ставките, след него, Пенчо Желев предложи друг вариант, изготвен от съветниците на ГЕРБ за намаляване на цените, изготвен от съветниците на ГЕРБ. Тъй като двете предложения почти се припокриват, Дамян Денев оттегли своето и местният парламент гласува варианта, предложен от ГЕРБ. От името на групата на ДПС, Ружди Хасан пък подкрепи предложението за промените, внесено от общинската администрация.

  В крайна сметка, прието беше предложението на ГЕРБ за по-ниски цени за всички категории МПС, което получи 19 гласа „за", четирима бяха „против", 5 се въздържаха. Подробности за това, как ще се заплаща данъка на територията на общината ще прочетете в „Народен приятел“, веднага след като решението на ОбС-Айтос за приемане на Наредбата влезе в сила.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Ще почивате ли това лято

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.7505
  gbp Британска лира GBP 2.17726
  chf Швейцарски франк CHF 1.78046
  хороскоп
  всички

  Зодия Водолей

  21 януари - 19 февруари

  Прекрасен ден за вас Водолеи. Днес ще намерите време за всичко, плановете ви ще се реализират точно както ги искате. Обърнете повече внимание на близките си, може би напоследък сте твърде заети и пропускате нещо важно свързано с тях.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.