Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  17:23Сряда

  29 Януари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Айтозлийката Татяна Йотова с поредната първа награда за поезия

  11-12-2019 0 220

  Снимка:

  Този път, от Третия национален конкурс за учители “Васил Карагьозов" - Ямбол
  Айтоската поетеса Татяна Йотова отново доказа таланта си, този път в Ямбол, на Третия национален конкурс за учители „Васил Карагьозов". Йотова грабна първата награда в раздел „Поезия" в състезание с 28 учители, които изпратиха в Ямбол 81 стихотворения. В конкурса участваха общо 47 учители-творци от цялата страна с общо 128 произведения.

  Третото издание на конкурса се проведе под патронажа на кмета на Ямбол и партньорството на издателство „КЛЕТ” – България и Училищното настоятелство на Езикова гимназия „Васил Карагьозов" - Ямбол. Началото на конкурса е през 2009 година, провежда се на 5 години и е посветен на юбилейни годишнини на гимназията. През тази година ЕГ „Васил Карагьозов” – Ямбол отбелязва 70 години от създаването на езиковото училище, 130 години като приемник и продължител на мъжкото класно училище и мъжката гимназия – Ямбол, както и 130 години от рождението на патрона на училището, писателя, преводача и учителя Васил Карагьозов.

  Татяна Йотова беше поканена на церемонията по награждаването, което се състоя на 21 ноември тази година в зала „Съвременност” на Безистен - Ямбол. Кметът на Ямбол Валентин Ревански поздрави авторите и участниците в празничната инициатива и връчи специалните награди на Община Ямбол за носителите на първата награда: за поезия - Татяна Савова Йотова, СУ „Христо Ботев” - Айтос, учител по български език и литература, и за проза - Надежда Станилова от Стара Загора, учител по английски език.

  В сборника „Отронени слова” бяха събрани и публикувани творбите на победителите в конкурса. Всеки от авторите получи по 5 екземпляра от сборника. Директорът на гимназията Йордан Милков отправи специални благодарности към всички учители, „които с творбите си, родени в миговете на вдъхновение и бушуващи емоции след натовареното учителско ежедневие, дадоха смисъл на конкурса и удовлетворение за организаторите”.

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво ви се падна от новогодишната баница?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Извлекли сте си поука от минали грешки и с внимание ще се отнесете към идеите на партньорите си. Интелигентната ви природа ще ви подскаже, че в тях перспективите са добри и ще заложите на общото сътрудничество. Нови придобивки и впечатления очакват някои от вас. Ще се радвате на семейно разбирателство и уют.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.