Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  02:10Неделя

  16 Декември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Бързо хранене никне пред болницата в „Меден рудник“

  20-11-2018 0 1365

  Снимка: faragency.bg

  Новата постройка трябва да се появи до година

   

  Георги РУСИНОВ

   

  Заведение за бързо хранене ще изникне пред болницата в „Меден рудник“. Това показа репортерска проверка на „Черноморски фар“. Наш репортер видя на място, че точно пред лечебното заведение трескаво текат  строителни дейности. Информационната табела посочва, че там ще бъдат реализирани аптека и заведение за бързо хранене.

  Датата на откриване на строежа е от 18 септември тази година. Разрешителното за строеж  е получено на 24 август. Възложител пък е собственикът на „Бургасмед“ – „Булфарма“. Според информационната табела, строителството трябва да приключи в едногодишен срок от откриването на строежа.

  На практика започването на строежа започва година  след като собственикът на „Булфарма“ д-р Михаил Таков закупи здравното заведение, заедно с Медицинския център  като сграда и терен от общината.

  Сделката за близо 4 милиона лева бе широко дебатирана от общинските съветници по време на сесията им през септември 2017 година. На нея присъства и д-р Тиков, който защити инвестиционните си намерения. С парите от сделката пък общината трябва да финансира бъдещия Медицински факултет в града.

  Районният кмет на „Меден рудник“ Магдалена Манолова каза, че по строителни книжа всичко е изрядно.

  „Сега ще е малко по-проблемно, защото има временна организация на движението, тъй като излизат извън дупката“, поясни тя. Манолова също потвърди, че проектът е на собственика.

  Главният архитект на Бургас Веселина Илиева обясни, че няма проблем до болницата да има заведение за бързо хранене.

  „Всичко, което е свързано с дообслужване на болницата е допустимо.  В районите на  много болници има такива заведения, защото те допълнително обслужват посетителите, могат да приготвят храна за болни, всичко е възможно. Така нареченото заведение, не е заведение за хранене в общия случай. По-скоро е трапезария, бюфет, нещо подобно. Като асортимент вече Агенцията по храните си ги следи дали имат всичко необходимо и дали е възможно да бъде произведено. А аптеката си е директно свързана с дейността на болницата“, уточни тя.

  Дали заведението, вместо заведение за бързо хранене, няма да се реализира в ресторант, предстои да видим следващата есен. По-логичният въпрос, който остава е кому е нужна още една аптека, след като в болницата вече има. Освен това там се посещава и много добър санитарен магазин. Трябва да се отбележи, че теренът вече е частна собственост, след като общината продаде 33-те процента от дела си и той е в правото си на всякаква инвестиция.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.73312
  gbp Британска лира GBP 2.17714
  chf Швейцарски франк CHF 1.7379
  хороскоп
  всички

  Зодия Стрелец

  23 ноември - 21 декември

  Обградени сте от познатите ви неща и хора, но скоро ще се окажете изправени пред въпрос, чието решение не търпи отлагане. Ще се справите, без да изпадате в паника и това ще повиши доверието на някой във вас. Силни сте и желанията ви също. Имате добро отношение към предстоящо събитие и това ви носи предимство.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder