Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  08:13Неделя

  24 Юни 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 16° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Безумна задача търси цената на рокля за момченце

  12-02-2018 0 4010

  Снимка:

   Поредната провокация – случайна, от некадърни съставители на учебници или пък нарочна, в духа на спряганата в последно време Истанбулска конвенция и спорния трети пол, намериха родители в елементарната за малчовци задачка. Тази задача бе публикувана и в социалната мрежа и събра множество негативни изказвания.

  А тя гласи: „Панталонките на момченцето струват 10 лева, а блузката му е с 20 лева по-скъпа. Колко струва роклята му?“ И на илюстрацията има нарисувано момченце.

  Ако трябва да се извършат някакви действия със събиране например, за да се оправдае фактът, че това е математическа задача – означава, че трябва да се признае, че момченцето носи рокля – онова, което замества панталонките и блузката и покрива цялото тяло. Значи навлизаме в тъмната територия на джендър обучението. Ако задачата е да се провери логиката и реалната полова принадлежност – то тогава отговорът трябва да се формулира с думи. И той да гласи нещо от сорта: Момченцата не носят рокли! Но като се съди по квадратчетата, начертани под условието – математически ще трябва да е отговорът ...май.

  Която и да е от двете версии да приемем за вярна – отново опираме до едно – някой или е спал като е правил учебника, или не си е свършил работата както трябва.   

  Има, разбира се, и трети вариант и това е в социалните мрежи някой да е пуснал поредната патица, вероятно с цел да провери още ли е ранимо обществото на темата за джендърите и Истанбулската конвенция.

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да отпадне забраната за пушене в заведенията?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.67911
  gbp Британска лира GBP 2.23108
  chf Швейцарски франк CHF 1.69571
  хороскоп
  всички

  Отложете новите начинания, работете върху започнатите задачи и по всякакъв начин избягвайте конфликти. Правете добро и проявявайте по-голяма съпричастност и милосърдие към обкръжението ви. Онзи, който днес не бъде милостив, може сам да се лиши от милост. Денят е подходящ за молитви, уединение, успокоение и интуитивно прозрение. Не трябва да се само съжалявате, да се оплаквате и да плачете, да се сърдите и да се карате. Приемайте лека храна и пийте повече вода.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.