Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  17:27Четвъртък

  21 Юни 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 28° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Безвремие в бургаското спортно училище

  04-01-2018 0 1881

  Снимка:

  Общо четирима кандидати стартираха в надпреварата за директорското кресло в СУ „Юрий Гагарин”. Това са Ана Буюклиева, бившият директор на спортното училище отпреди 17 години. Димитър Костов, настоящата зам.-директорка на „Юрий Гагарин” Виолета Скочева, и учителка от Музикалното училище в Бургас, чието име така и не стана ясно.

  Поради недостатъчен учителски стаж Скочева не успя да се класира за втория същински етап от надпреварата. Преди коледните празници тя е била уведомена писмено от ресорното министерство. През цедката на Министерството на младежта и спорта не е преминала и кандидатката от Музикалното.

  Тъй като конкурсът се провежда в три етапа, за следващия втори етап се класират Ана Буюклиева и Димитър Костов. Двамата ще трябват да защитават концепцията си за развитие на Специализираното спортно училище. Последната фаза от конкурса е интервю с кандидата.

  Според изискванията, кандидатите трябва да отговарят на чл.215, ал.1 от Закона за предучилищното и училищното образование; да имат завършена степен на висше образование „магистър”; да притежават специалност от дипломата за висше образование, позволяваща им да изпълняват нормата за задължителна преподавателска работа като директор; да имат не по-малко от 5 г. учителски трудов стаж по смисъла на чл.19, ал.1 и ал.2 от Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж, или не по-малко от 5 г. професионален опит в областта на физическото възпитание и спорта.

  Концепцията за развитие на спортното училище трябва да е разработена за срок 4 години и да съдържа визия за перспективите за развитие на училището с подробен план за първата година; Организиране на учебно-възпитателната и тренировъчната дейност по видове спорт съобразно демографските особености на областта, развитието на спорта в региона и специфичните цели на училището; Финансовото управление на училището и възможностите за реализиране на допълнителни финансови средства (приходи); поддържане и подобряване на материално-техническата база.

  До избора на нов директор на „Юрий Гагарин” от ММС са категорични, че длъжността ще продължи да изпълнява директорът в оставка Георги Георгиев.

  Неговото име се свързва със сериозни скандали през последните години. Отделно нивото на учебното заведение и спортните резултати паднаха драстично. Безвремието обаче продължава.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да отпадне забраната за пушене в заведенията?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.68926
  gbp Британска лира GBP 2.22562
  chf Швейцарски франк CHF 1.69527
  хороскоп
  всички

  Отложете новите начинания, работете върху започнатите задачи и по всякакъв начин избягвайте конфликти. Правете добро и проявявайте по-голяма съпричастност и милосърдие към обкръжението ви. Онзи, който днес не бъде милостив, може сам да се лиши от милост. Денят е подходящ за молитви, уединение, успокоение и интуитивно прозрение. Не трябва да се само съжалявате, да се оплаквате и да плачете, да се сърдите и да се карате. Приемайте лека храна и пийте повече вода.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.