Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  06:33Сряда

  20 Февруари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Безвремие в бургаското спортно училище

  04-01-2018 0 3463

  Снимка:

  Общо четирима кандидати стартираха в надпреварата за директорското кресло в СУ „Юрий Гагарин”. Това са Ана Буюклиева, бившият директор на спортното училище отпреди 17 години. Димитър Костов, настоящата зам.-директорка на „Юрий Гагарин” Виолета Скочева, и учителка от Музикалното училище в Бургас, чието име така и не стана ясно.

  Поради недостатъчен учителски стаж Скочева не успя да се класира за втория същински етап от надпреварата. Преди коледните празници тя е била уведомена писмено от ресорното министерство. През цедката на Министерството на младежта и спорта не е преминала и кандидатката от Музикалното.

  Тъй като конкурсът се провежда в три етапа, за следващия втори етап се класират Ана Буюклиева и Димитър Костов. Двамата ще трябват да защитават концепцията си за развитие на Специализираното спортно училище. Последната фаза от конкурса е интервю с кандидата.

  Според изискванията, кандидатите трябва да отговарят на чл.215, ал.1 от Закона за предучилищното и училищното образование; да имат завършена степен на висше образование „магистър”; да притежават специалност от дипломата за висше образование, позволяваща им да изпълняват нормата за задължителна преподавателска работа като директор; да имат не по-малко от 5 г. учителски трудов стаж по смисъла на чл.19, ал.1 и ал.2 от Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж, или не по-малко от 5 г. професионален опит в областта на физическото възпитание и спорта.

  Концепцията за развитие на спортното училище трябва да е разработена за срок 4 години и да съдържа визия за перспективите за развитие на училището с подробен план за първата година; Организиране на учебно-възпитателната и тренировъчната дейност по видове спорт съобразно демографските особености на областта, развитието на спорта в региона и специфичните цели на училището; Финансовото управление на училището и възможностите за реализиране на допълнителни финансови средства (приходи); поддържане и подобряване на материално-техническата база.

  До избора на нов директор на „Юрий Гагарин” от ММС са категорични, че длъжността ще продължи да изпълнява директорът в оставка Георги Георгиев.

  Неговото име се свързва със сериозни скандали през последните години. Отделно нивото на учебното заведение и спортните резултати паднаха драстично. Безвремието обаче продължава.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Да се застроява ли Българското крайбрежие?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.73174
  gbp Британска лира GBP 2.24331
  chf Швейцарски франк CHF 1.72305
  хороскоп
  всички

  Зодия Овен

  21 март - 20 април

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder