Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  04:11Вторник

  12 Ноември 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Бивш кадър на "Петте сезона" с престижна награда като диригент

  24-05-2019 0 443

  Снимка:

  Диригентът на Държавна опера – Бургас Цанислав Петков е един от тазгодишните носители на Наградата на Община Бургас по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Едва двадесет и девет годишният диригент е отличен заради активната си творческа дейност през изминалата година, през която представяше спектаклите на бургаската опера в турне. През този период маестро Петков беше лицето на културната институция в цяла България. Освен спектаклите в турнета, Цанислав Петков реализира няколко изключително тежки проекта на сцената на операта. Наградата му беше връчена на церемонията на Община Бургас, провела се днес в Експозиционен център „Флора“ – Бургас. Тъй като концерт, провеждащ се в деня на награждаването, дирижиран от маестро Петков не му позволи да получи наградата си лично, той изпрати видеопослание, с което благодари за оказаната му чест и за екипната работа с колегите си от Държавна опера –Бургас.

           Маестро Цанислав Петков е един от най-младите диригенти в България. Пианист, завършил магистратура по оперно и симфонично дирижиране в НМА „Проф. Панчо Владигеров“ – София в класа на проф. Пламен Джуров. Едва на двадесет и девет години, той е със завидна кариера като диригент. Дирижирал е много проекти още като студент, а дебютът му е като диригент на Академичния симфоничен оркестър. Бил е диригент на оркестъра на Националния музикален театър „Стефан Македонски“ – София. Успоредно с работата си в Държавна опера – Бургас е главен диригент на Камерен оркестър – Хасково. В периода 2018-2019 г. на маестро Петков бяха поверени едни от най-сложните оперни постановки на Държавна опера – Бургас. Негова бе честта да открие миналогодишния фестивал „Бургаски музикални празници „Емил Чакъров“, организиран съвместно от Държавна опера – Бургас и Община Бургас, с грандиозната постановка на операта „Луд гидия“ от Парашкев Хаджиев. Той е и диригент на един от най-касовите проекти на бургаската опера – „They Say Rock Is Dead?“ на симфоничния оркестър на операта и рок група „Кикимора“. Маестро Петков е диригент-постановчик на най-атрактивната опера за деца в репертоара на Държавна опера – Бургас – „Пинокио“ на Александър Йосифов. Цанислав Петков е диригентът, който България познава като едно от лицата на Държавна опера – Бургас, тъй като той застава пред оркестъра на операта в почти всички наши постановки в турне. От началото на 2019 година маестро Петков е реализирал няколко изключително тежки наши проекта – оперите „Палячи“ и „Любовен еликсир“, и концертите „They Say Rock Is Dead?“ и „Приказка за двама“.

  Преди да се отдаде на оперно изкуство и дирижиране Цанислав бе един от групата "Петте сезона", сформирана от маестро Стефан Диомов.

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Резервирахте ли почивка за Коледа и Нова Година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Овен

  21 март - 20 април

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.