Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  05:21Понеделник

  10 Декември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Бизнес асоциация "Слънчев бряг" е против промените в Закона за защита от шума

  03-04-2018 0 823

  Снимка:

   Представители на туристическия бранш от Слънчев бряг скочиха срещу готвените от вицепремиера Валери Симеонов промени в Закона за шума. След показните, според тях, акции миналото лято, хората от бранша са притеснени, че това лято отново ще има затваряне на заведения, конфискуване на техника и недоволни туристи.

  Те са на мнение, че тоталната забрана на музика след 23:00 часа в летните открити заведения ще доведе до отлив на туристи, които са предпочели да похарчат парите си по нашето Черноморие.

  „Промените, които готви, са необмислени, но за сметка на това със сигурност ще доведат до тежки последици за малкия и средния бизнес. За пореден път стопаните на заведения за хранене и развлечние са поставени пред тежко изпитание и сериозно предизвикателство“, казват в разпратенато до медиите писмо, което е подписано само като организация - Бизнес асоциация Слънчев бряг, без да има визуализирани личности, които са нейни учредители. От асоциацията призовават заинтересованите да се запознаят с готвените промени, като предлагат сайт, на който са публикувани.

  Те констатират, че в предложенията не се прави разлика между нормална градска среда и среда в курорти с национално значение, норми за дневен шум и норми за нощен шум. „Предложенията са построени и обосновани на принципа: "няма шум - няма проблем", се казва в писмото.

  От бизнеса задават и въпрос какво се случва с нощните трансфери на туристи? Автобусите, самите туристи, влачещи куфарите си, те всички вдигат шум. Ще бъдат ли забранени тези трансфери? Почти шеговито се пита и за това дали не е необходимо и хотелската анимация след гласените промени да се прави на ухо.

  В писмото се коментират също санкциите и функциите по контрола. „Функциите по контрол се възлагат на служителите на МВР. Честито! Те и сега не могат да се справят с далеч по-големи бичове и проблеми като битовата престъпност, трафика на хора, незаконната сеч по горите, телефонните измами, а сега ще им бъдат вменени още допълнителни задължения! Само че тези нови техни задължения са една прекрасна възможност за създаване на корупционни практики“, категорични са от Бизнес асоциация Слънчев бряг. И твърдят, че при затварянето на заведения за определен период като наказателна мярка най-големия губещ е държавната хазна.

  А за сумите, заложени като санкции, казват, че са силно завишени спрямо настоящите и са абсолютно непосилни и биха довели до „ икономическата смърт на малкия и средния бизнес и така всичко да остане в ръцете на определен кръг големи хотелиери“.

  От Асоциацията призовават колегите си от бранша да изпращат своите възражения, мнения, идеи и предложения на сайта на МС, където са публикувани предложенията за промени в Закона за защита от шума .

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72002
  gbp Британска лира GBP 2.19547
  chf Швейцарски франк CHF 1.73098
  хороскоп
  всички

  Зодия Водолей

  21 януари - 19 февруари

  Прекрасен ден за вас Водолеи. Днес ще намерите време за всичко, плановете ви ще се реализират точно както ги искате. Обърнете повече внимание на близките си, може би напоследък сте твърде заети и пропускате нещо важно свързано с тях.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder