Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  01:47Сряда

  12 Декември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Бизнес делегация на Бургаската палата посети Сърбия и Унгария

  09-10-2018 0 393

  Снимка:

  Делегация на Бургаската търговско-промишлена палата, водена от нейния председател инж. Цанко Иванов, направи серия от делови посещения в градовете Нови Сад, Сърбия, Мишколц, Унгария и Пирот, Сърбия. В делегацията, освен членове на ръководството на Бургаската палата, участваха и бизнесмени, изявили желание да установят търговски отношения с фирми от тези посетени гадове, или да надградят вече съществуващи такива.

  На първата среща, която бе с екипа на палатата в Нови Сад и нейния директор г-жа Оливера Симович се разискваха възможностите за увеличение на обмена на информация между двете палати на базата на споразумението за сътрудничество, подписано между палатите на Бургас и Нови Сад.

  В Мишколц бургаската делегация бе посрещната от ръководството на ТПП на провинция Боршод-Абауй-Земплен. След индивидуална среща между г-н Цанко Иванов и председателя на Управителния съвет на регионалната унгарска палата, бяха представени организациите, участващи във форума. След презентация на дейността на ТПП на провинция Боршод-Абауй-Земплен, бе представена и регионалната селскостопанска камара от нейния президент г-н Йозеф Таско. Представена бе и област Бургас, нейният икономически потенциал и ролята на Бургаската палата за развитието на регионалната икономика.

  В рамките на събитието бяха проведени и множество двустранни срещи.

  Ръководителят на българската делегация г-н Иванов бе приет и от заместник-кмета на Мишколц г-н Петер Пфлийгер. На тази среща, определена като изключително сърдечна, особено място бе обърнато върху възможността за директни контакти между бургаските университети и университета в Мишколц, учебно заведение с над 300-годишна история и традиции. Г-н Пфлийгер и г-н Иванов изразиха ясно намерение да съдействат да бъде поканен ректорът на унгарския университет в Бургас за среща с бургаските му колеги.

  Гостите от Бургас посетиха и редица производствени и селскостопански предприятия и винарски изби в региона - основен производител на прочутото токайско вино.

  Поредицата от интензивни и ползотворни срещи завърши с посещение в Регионалната палата в Пирот, Сърбия. Българските гости бяха посрещнати от председателя на Общото събрание на палатата. Бе представена и икономиката на региона – изключително интересна за българските представители поради близкото си географско разположение и добра инфраструктурна свързаност. В центъра на презентацията бе Безмитната зона на Пирот, чиито предприятия имат най-голям дял в производството на БВП в региона и осигуряването на заетост. Впечатление на гостите направи и посещението на добре уредения местен пазар на селскостопанска продукция, където клиентите имат възможност да закупят желаната стока директно от производителя.

  Своеобразна кулминация на срещата бе подписването на споразумение за сътрудничество между палатите в Бургас и Пирот, което ще допринесе за задълбочаване на икономическите контакти между двата региона.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.71881
  gbp Британска лира GBP 2.16765
  chf Швейцарски франк CHF 1.73882
  хороскоп
  всички

  Зодия Овен

  21 март - 20 април

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder