Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  21:52Сряда

  26 Юни 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Богата програма за Лазаровден и Цветница

  17-04-2019 0 1221

  Снимка:

  Дона МИТЕВА

  Традиционно богата е програмата за големите пролетни християнски празници Лазаровден и Цветница, в която са включени множество формации от града и региона.

  Още в петък от 11:00 часа, в парк „Славейков“, до Теньова къща, се организира празничен пролетен концерт с творчески работилници и базар „Ой Лазаре, Цветница иде, Цветница и Великден и личен ден Гергьовден“, организиран от  НЧ „Пенчо Славейков 1983“, а в двора на етнографския музей ще има лазаруване.

  На самия Лазаровден на Открита сцена „Охлюва“ пенсионерски клубове ще изнесат концерт.

  Туристически комплекс „Акве Калиде“ на Цветница от 10:30 часа в неделя домакинства постановка на Държавен куклен театър - Бургас „Яйцето“, а половин час по- късно  – 11:00 часа,  отваря врати работилницата за малки и големи на Арт-и-факти. Целта е да бъде изработена гигантска кошница.

  Почти по същото време в Експозиционен център „Флора – Бургас“ своето място е намерил фестивалът „Великденската магия на българското яйце“. Той се организира от „Балкан фест Медиа“ с партньорство на Сдружение „Онкоболни и приятели“ и Община Бургас.

  В творческите ателиета на площад „Св. св. Кирил и Методий“ ще имат възможност да се включат децата, чиито родители са решили да послушат  концерта с участието на ФА „Атанас Манчев“ – деца, с ръководител Павлина Кръстева и народен хор „Трепетлика“ с диригент Пепа Запрянова.

  Точно по обяд към празника ще се присъединят Ансамбъл за народни песни и танци „Сливен“ с ръководител Димитър Димитров и ПФА „Странджа“ с ръководител Марио Егов. Бургаският духов оркестър ще свири в градинката до Часовника.

  Паралелна празнична програма има и в най-големия бургаски комплекс - „Меден рудник“, пред храм „Св. Димитър“. Там също организират празничен концерт и творчески работилници.

  До ОУ „Петко Росен“ в същия комплекс глас ще извиси обичаният млад странджански певец Костадин Михайлов. В концерта, който също е придружен с базар и арт работилници участие ще вземат още  Георги Миронски – гайда,  Пламен Янев – акордеон, Стоян Френчев – тъпан, ФФ „Чинките“, ТС „Младост“, ТС „Пламък“.

  В парка  на комплекс  „Изгрев“ пък възпитаници на СУ „Добри Чинтулов“ ще накарат присъстващите да почувстват празничното настроение.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Ще почивате ли това лято

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72138
  gbp Британска лира GBP 2.18277
  chf Швейцарски франк CHF 1.75995
  хороскоп
  всички

  Отложете новите начинания, работете върху започнатите задачи и по всякакъв начин избягвайте конфликти. Правете добро и проявявайте по-голяма съпричастност и милосърдие към обкръжението ви. Онзи, който днес не бъде милостив, може сам да се лиши от милост. Денят е подходящ за молитви, уединение, успокоение и интуитивно прозрение. Не трябва да се само съжалявате, да се оплаквате и да плачете, да се сърдите и да се карате. Приемайте лека храна и пийте повече вода.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.