Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  04:52Неделя

  17 Февруари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  БСП-Бургас: Бенчев сам да реши политическата си кариера

  07-08-2018 0 1759

  Снимка: Борислав Пенков

  Георги РУСИНОВ

   

  Общинските съветници от БСП-Бургас решиха да оставят Бенчо Бенчев сам да решава бъдещата си политическа кариера. Те се разграничиха от него и действията му, но го оставят сам да реши дали да напусне местния парламент. Това стана на заседание на групата общински съветници от левицата.

  Председателят на групата Евегений Мосинов изчете декларацията пред журналисти. „Оценяваме положително досегашната работа на Бенчо Бенчев в състава на ОбС и като член на постоянните комисии. С оглед създалата се ситуация с него ви уведомяваме, че той не представлява политиката и интересите на БСП в органите на местното самоуправление на Община Бургас“, каза Мосинов. Той поясни, че това заявление ще бъде предоставено на председателят на ОбС-Бургас Костантин Луков.

  „Изпълняваме указанията и решенията на ръководство на партията. Това е логиката на политическото представителство“, допълни той след като изчете декларацията.

  Мосинов дори каза, че от БСП-Бургас искрено се надяват Бенчо Бенчев да докаже своята теза и да стабилизира състоянието си. „Надяваме се, че от тук нататък в рамките на закона ще дава своя дан в политиката на града. Искрено му желаем успех“, каза още той.

  Юристът не коментира кой ще влезе на мястото на Бенчев в групата на БСП в ОбС-Бургас. „Ако Бенчев освободи мястото и подаде оставка има принцип на замяна. Йордан Георгиев евентуално, има и други имена. Това обаче е въпрос на лична преценка на Бенчев. Ние сме обвързани с решенията на партията, така както са приети“, обясни Мосинов.

  Той коментира и изказването на Атанас Зафиров, че Бенчев е издигнат от българските пенсионери. „Защо подценявате българските пенсионери. Бенчев е действително много популярен. Трябва да ви кажа, че съм бил в пълен пенсионерски клуб в Меден рудник където хората го посрещаха с песни и ръкопляскания. Това е истината. Той е член и националното сдружение на пенсионерите“, каза юристът.

  Мосинов завърши с думите, че личното му мнение е, че в политиката човек трябва да спазва хигиена на контактите. „Когато попаднеш в такава ситуация да дадеш бързо и разумно обяснение. Надявам се че обяснението на Бенчев е такова“, поясни той.

  Председателят на БСП-Бургас благодари на общинските съветници, че се съобразиха с позицията на Националния съвет и на Изпълнителното бюро на ОбС на БСП-Бургас.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Да се застроява ли Българското крайбрежие?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.73697
  gbp Британска лира GBP 2.2241
  chf Швейцарски франк CHF 1.72472
  хороскоп
  всички

  Зодия Дева

  24 август - 23 септември

  Доброто ви настроение днес ще бъде провокирано и е възможно да ви “изкарат извън релси”. За това ще се погрижат най-близките ви хора. Наред с това ще се разочаровате и от интимния ви партньор. За вечерта предпочетете компанията на хора, които са ви приятни и не са ви предали.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder