Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  11:59Понеделник

  10 Декември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  БСП: Бургас не трябва да стане придатък на Варна

  17-04-2018 0 566

  Снимка:

   Бургас не трябва да стане придатък на Варна, категорични са от БСП. На нарочна среща с медиите народният представител Николай Тишев, областния председател на БСП - Бургас Стойко Танков и Христо Панайотов от ОбС на партията изразиха с тиражираното предложение на регионалното министерство за сформирането на единен Черноморски икономически регион, който слага града ни под шапката на Варна. За червените това е недопустимо и носи единствено негативи за Бургас. Притесненията са във връзка с обсъжданото ново икономическо деление на страната за нуждите на еврофондовете.

  Депутатът Николай Тишев пое ангажимент да инициира среща с бургаските представители от останалите парламентарно представени сили, за да се намери начин за противодействие на обединяването на Бургас и Варна в общ административен и икономически регион, за каквото се заговори упорито през миналата седмица. Тишев подчерта също, че в Бургас не е организирано обществено обсъждане, след като предварителният план е бил срещи да има във всеки областен център във връзка с предлаганите различни варианти на структуриране на икономическите райони.

  “Вече едно седмица тази дискусия върви, София си прави сметките, Варна си прави сметките, Бургас го няма въобще на картата. Искаме ясна позиция от другите партии в Бургас”, допълни депутатът и призова колегите си от ГЕРБ и останалите местни политически формации да се активизират.

  ”В исторически план това е трети опит Варна да сложи ръка върху Бургас и като икономически и като административен район. Изразяваме готовност да се включим в общи действия с ГЕРБ и другите партии, за да защитим Бургас като център на икономически регион”, категорично заяви и Стойко Танков. Той призова управляващите в региона също да реагират. По думите му, до този момент не е имало официален коментар нито от областния управител, нито от кмета. По думите му, единствено Северозападния район не отговаря на изискването в него да има население на 800 хиляди души. Всички останали сегашни икономически райони са в норма. И не бива да се разбутва цялото деление.

  На въпрос на наш репортер Танков посочи, че БСП застава зад варианта София да се обедини със Северозапада, който в действителност е в основата на новото райониране.

  ”Проблемите са другаде, решенията трябва да са други”, посочи и Панайотов в подкрепа на колегите си. Тишев подчерта, че новото райониране ще причини увеличение на безработицата в региона, тъй като местните административни звена на държавата ще бъдат закрити. А бургазлии, заедно с хората от Стара Загора, Ямбол и Сливен трябва да пътуват до Варна, когато тръгнат да кандидатстват по европейските фондове.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72002
  gbp Британска лира GBP 2.19547
  chf Швейцарски франк CHF 1.73098
  хороскоп
  всички

  Зодия Телец

  21 април - 21 май

  Възможно е умората да ви връхлети, в резултат и на здравословни проблеми. Вземете мерки, но гледайте ведро на създалата се ситуация. Всичко е поправимо, когато имате желание за действие и не губите присъствие на духа. Проблемите ви може да са провокирани и от активната ви позиция на други нива, силните са най-на прицел.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder