Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  09:58Вторник

  16 Октомври 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 11° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  БСП поиска спешен отчет за новия басейн в „Славейков“

  17-07-2018 0 469

  Снимка: faragency.bg

  Липсвали трибуни, а се появили паркинги, както и сумата за изграждането му била завишена с близо 1,5 млн. лева

   

  БСП-Бургас поиска спешен отчет от Община Бургас относно изграждането на новия басейн в в ж.к „Славейков“. Както е известно той бе пуснат през май месец и за първи път бе изградено подобно спортно съоръжение в града. От левицата обаче са ровили и открили разминавания между проект и изъплнение, както и завишение на сумата по строителството. Задали са въпроси и до общината.

  Според областния лидер на БСП Николай Тишев стойностната сметка на проекта е завишена с 30 %, това  прави с  1,5 млн лева отгоре за самата метална конструкция, като от Община Бургас са отговорили, че тя е уникална и се налага изменение, което ще повиши сигурността й. Така от 16.600 000  лева, конструкцията станала 18 млн.лв.

   Червените твърдят, че повишаването на сумата по проекта по ЗОП поволява до 10 %, но не и 30%., както според тях се е получило. „Ако трябва общината да си търси разликата от проектната, ако правилно не е предвидил стойностите“, казват от БСП.
  Още една разлика с представения първоначално проект откриват от БСП. Това, че вместо игрище с трибуни са изградени два паркинга и детска прлощадка, а в отговорите до БСП от общината не са дали заменителните таблици, свързани с количествено стойностната сметка на  проекта. Премахват трибуни за 700 000 лева, защото живеещите наоколо се притеснявали от шум, слагат два паркинга и детска площадка, но не знаем за каква сума“, заяви още Тишев и допълни: „Никъде не е споменато, че трибуните са премахнати“.

  Според общинския съветники Кирил Петков на негово питане не са предоставен поименен списък от капиталовата програма на общината.

  Новият спортен комплекс в Славейков бе изграден със собствени средства, кредит и пари от републиканския бюджет. Завишението от 1,5 млн. лева идва от  целева субсидия.

   

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.68883
  gbp Британска лира GBP 2.2214
  chf Швейцарски франк CHF 1.71144
  хороскоп
  всички

  Извлекли сте си поука от минали грешки и с внимание ще се отнесете към идеите на партньорите си. Интелигентната ви природа ще ви подскаже, че в тях перспективите са добри и ще заложите на общото сътрудничество. Нови придобивки и впечатления очакват някои от вас. Ще се радвате на семейно разбирателство и уют.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder