Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  08:06Петък

  21 Септември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 16° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Бургас се включва в инициатива за забрана добива на ценни кожи

  21-05-2018 0 592

  Снимка:

  Търсят се доброволци за събиране на подписи

   

  Георги РУСИНОВ

   

  След София, още седем града, сред които и Бургас се включват в националната гражданска инициатива за забрана добива на ценни кожи в България.

  На страницата на организацията е публикувана информация, че се търсят доброволци, които да отделят по няколко часа на ден, събирайки подписи на инфо-масите. Обявени са два пункта за събиране на подписи – единият е в бургаския комплекс „Славейков“ на улица „Одрин“ 3, във ветеринарен кабинет „Анимо“, а другият е на улица „Тутракан“ 3.

  В много европейски държави отглеждането на животни с цел добиване на кожите им е забранено. България обаче продължава да е една от страните, в които това е позволено.

  „Официално в страната съществуват три ферми за американски норки. Две от тях функционират и в момента. Третата е с временно преустановена дейност. Най-голямата от фермите за ценни кожи в България е тази в село Маджерито, област Стара Загора. Още с отварянето й, фермата оповести амбициите си в рамките на две години да достигне капацитет от 400 000 животни годишно. Срещу фирмата има подадени множество жалби от неправителствени организации и от отделни граждани. Жалби за неспазване на необходимите законови изисквания по отношение както на екологичните, така и на процедурни и технически норми“, пишат на сайта си от организацията.

  По техни данни през 2017-а там са убити около 120 000 животни. „Въпреки нарушенията, исканията за прекратяване на дейността на фермата не са удовлетворени. В Интернет има и петиция с над 22 000 подписа за затварянето й. Към момента тази ферма е причината България да е сред малкото европейски страни, в които производството на кожи от норки се покачва, вместо да намалява“, обясняват още природозащитниците.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.66185
  gbp Британска лира GBP 2.20773
  chf Швейцарски франк CHF 1.72899
  хороскоп
  всички

  Зодия Скорпион

  24 октомври -22 ноември

  Добър да бъде и за вас деня ви, скъпи Скорпиони! В домът ви ще има разбирателство, налице са идеални условия за почивка. Посветете се на хобито си, откога не сте го правили? Сега е момента да се срещнете с позабравени приятели или да покорите някой връх. Вие умеете да създавате настроение около себе си, така че няма да скучаете.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder