Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  17:37Сряда

  16 Януари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Бургаската полиция посреща професионалния си празник без неразкрито престъпление

  07-11-2018 0 609

  Снимка:

  Георги РУСИНОВ

   

  Бургаската полиция посреща професионалния си празник – 8 ноември, денят на Свети Архангел Михаил, без неразкрито престъпление. Това заяви апелативният прокурор Любомир Петров, а думите му подкрепи и шефът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

  „Вашата работа е толкова добра, че практически няма неразкрито тежко престъпление в региона като убийство и грабежи. Искам да изразя категоричната ангажираност на колегите прокурори при работата по дела с пострадали служители от МВР, включително и при изпълнение на служебните задължения. В такива случаи ще прилагаме цялата строгост на закона, ще искаме задържане под стража и тежки наказания. Посегателството срещу полицай е посегателство срещу всеки един от нас и най-ценните постижения на демокрацията“, каза Петров в поздрава си към бургаските полицаи.

  Старши комисар Калоян Калоянов благодари за добрите думи и поясни, че униформените от областта работят в много сложни условия.

  „Нашата дирекция е характерна с това, че обслужва област имаща въздушна, морска и зелена граница. Освен това имаме един много характерен летен сезон и криминогенна обстановка, който във времето все повече се разтегля – вече е 4 месеца. Благодарение на служителите на бургаската полиция мисля, че се справяме добре, нямаме неразкрити престъпления, намалели са и тежките такива. Имахме летен сезон, който не можем да отбележим с някакво тежко престъпление. Динамиката беше на ниво. На обществото може да се е видял по-спокоен, но за нас не беше. Може би нашите усилия го направиха такъв“, коментира той пред журналисти.

  Калоянов поздрави колегите си за труда и енергията, които полагат ежедневно за активното противопоставяне на престъпността и осигуряване на добрия обществен ред.

  „Пожелавам здраве, сила и най-вече вяра в каузата на трудната ни и много отговорна професия. С гордост носете призванието български полицай, защото от всеки един от вас зависят честта и сигурността на всеки един български гражданин. Поздравявам и вашите близки за подкрепата и разбирането, което ви оказват, защото те най-добре знаят, че за всеки един полицай няма рамки, включително и в работното време“, добави той.

  Заместник-кмета на Бургас Красимир Стойчев също присъства на тържеството.

  „За мен е изключителна чест от името на кмета Димитър Николов, Община Бургас и нашите съграждани да ви поздравя по случай професионалния ви празник. Вашата професия е изключително значима и трябва да продължавате да поддържате авторитета, който имате в обществото. В борбата с престъпността вие не сте сами, Община Бургас се стреми да осигури всичко необходимо, за да ви подпомага“, каза заместник-кмета.

  Със заповед на министър Младен Маринов бяха наградени и трима бургаски полицаи. Това са шефът на отдел „Криминална полиция“ комисар Емил Павлов, шефът на „Охранителна полиция“ комисар Неделчо Рачев и старши инспектор Христо Грудов, който оглавява група „Противодействие на отвличания, изнудвания, палежи, взривявания и разпространение на наркотици“ към „Криминална полиция“.

  В края на церемонията служителите на ОДМВР-Бургас и гостите на събитието почетоха паметта на загиналите по време на служба полицаи, след което поднесоха цветя и венци пред паметната плоча.

  Тържеството се проведе пред сградата Областната дирекция в Бургас, а официални гости на събитието бяха главният секретар на Областната администрация Валентин Люцканов, заместник-кметът по финанси, бюджет и икономика Красимир Стойчев, ръководителят на Апелативна прокуратура Любомир Петров, флотилен адмирал Мален Чубенков - командир на флотилия „Бойни спомагателни кораби“ на БМС, областният председател на Съюза на запасните офицери и сержанти от запаса бригаден генерал Васил Джелебов.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде ще посрещнете Новата 2019 година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.71204
  gbp Британска лира GBP 2.19694
  chf Швейцарски франк CHF 1.73605
  хороскоп
  всички

  Зодия Водолей

  21 януари - 19 февруари

  Прекрасен ден за вас Водолеи. Днес ще намерите време за всичко, плановете ви ще се реализират точно както ги искате. Обърнете повече внимание на близките си, може би напоследък сте твърде заети и пропускате нещо важно свързано с тях.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder