Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  22:57Вторник

  16 Октомври 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 15° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Бургаски свободен университет изпрати Випуск 2017

  05-12-2017 0 1635

  Снимка: faragency.bg

  300 абсолвента, от които 20 отличници, поемат по професионалните си пътища

   

  Георги РУСИНОВ

   

  Бургаски свободен университет изпрати Випуск 2017. В навечерието на 8 декември, който е всеизвестен като студентския празник, 300 абсолвента, от които 20 отличници ще поемат по професионалните си пътища. На церемонията по дипломирането присъстваха кмета на Бургас Димитър Николов, както и бургаските депутати от ГЕРБ – Ивелина Василева, Иван Вълков, Галя Василева и Ася Пеева.

  Ректорът на университета проф. Галя Христозова заяви пред „Черноморски фар“, че през тази година висшето заведение е постигнало големи успехи, сред които и акредитацията му. „Най-хубавото събитие през цялата година за нас е, че имаме възможно най-високата акредитация. В България акредитацията на висшите училища е между 0 и 10 точки, а ние имаме над 9 и вече се сравняваме с най-големите университети. Това е първата толкова висока акредитация на университета и мисля е напълно заслужена, защото работим много упорито през тези години“, уточни Христозова.

  Тя е доволна, че вече започват да завършват студенти и в магистърските програми на университета. В най-скоро време се очаква да завършат и първите докторанти. „Хубавото през тази година е, че акредитирахме няколко докторски програми, ние вече с бакалавърските и магистърските не се хвалим толкова, въпреки че се гордеем, но докторските ни са интересни – две докторски по психология акредитирахме току що“, пояснява ректорът.

  Випускът, който завършва тази година проф. Христозова определя като прекрасен. Тя е доволна от факта, че част от абсолвентите вече работят. „Да се реализираш още от студентската скамейка е прекрасно. Както винаги тези, които завършиха са много ентусиазирани и се надяват да намерят работа, а ние правим всичко възможно да бъдем полезни и в това отношение“, казва тя.

  Затова тя е и доволна от партньорството с Община Бургас, която подпомага и финансира образованието на студенти с много висок успех в специалност „Софтуерно инженерство“. „Това е идея на г-н Николов, а ОбС-Бургас я подкрепя, което за нас в тези трудни времена е голяма помощ. Затова ние добре работим с всички организации и институции на територията на Бургас, за да могат и те да подкрепят и подпомагат не само обучението, но и реализацията на нашите студенти“, заявява Христозова.

  В навечерието на студентския празник ректорът на БСУ пожела на всички настоящи и завършили студенти да бъдат изключително щастливи и да продължават да празнуват цял живот.

  В приветственото си обръщение към завършващите младежи кметът Димитър Николов отбеляза, че е важно да съхранят смелостта си и младежкия порив. „В днешния ден човек по-лесно може да намери работно място, отколкото във вчерашния. Все повече фирми и ръководства се оплакват от липса на квалифицирани кадри и добри специалисти. Както аз, така и ръководството на БСУ ще се радваме за в бъдеще да чуваме само добри новини за вас и вашите постижения. Искам специално да благодаря на ръководството за възможността Община Бургас да бъде партньор във финансирането на вашето обучение. Пожелавам ви все така да бъдете смели и дръзки и вашият младежки порив никога да не угасва във вашите сърца“, каза градоначалникът.

  Лина Колева, която е един от 20-те отличници завършва „Социално консултиране и психология“. Пред наш репортер тя разказа, че когато се е записала да учи вече е имала собствена кариера и го прави за собствено удоволствие и усъвършенстване. В процеса на учене обаче, освен че научава много полезни работи, преподавателите й вдъхват самоувереност да смени кариерата и да започне да работи нещо съвсем различно. В момента тя работи като психолог в отдел „Закрила на детето“.

  Стиляна Вълкова, също отличничка пък заяви, че смята да се развива в родния Бургас. Младата жена вече е дипломиран маркетинг специалист.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.68795
  gbp Британска лира GBP 2.23286
  chf Швейцарски франк CHF 1.70904
  хороскоп
  всички

  Зодия Близнаци

  22 май - 21 юни

  Идеални условия за почивка и пълноценно разтоварване предлага днешния ден на повечето от представителите на зодията. Много вероятно е планирани за днес ангажименти да отпаднат по независещи от вас причини и да се окаже, че разполагате с всичкото свободно време, от което имате нужда. Едва ли ще се колебаете какво точно да направите.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder