Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  06:25Сряда

  20 Февруари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Бургаските червени се отрекоха от Бенчо Бенчев

  05-08-2018 0 3223

  Снимка: Борислав Пенков

  Георги РУСИНОВ

   

  Бургаските червени се отрекоха от Бенчо Бенчев след ареста му в Истанбул. Това заявиха на пресконференция от БСП-Бургас. На нея присъстваха членът на ВС на БСП Атанас Зафиров, председателят на БСП-Бургас Живко Господинов и областният председател на левицата Стойко Танков.

  Днес на извънредно заседание на Изпълнителното бюро на ОбС на БСП-Бургас бе взето решение, с което се настоява Бенчев да напусне незабавно ОбС-Бургас, както и групата общински съветници от БСП-Бургас да го освободят от състава си.

  „Във връзка със задържането на общинския съветник от Бургас Бенчо Бенчев заявяваме, че той не е член на БСП. Участвал е в листата за общински съветници през 2015-а година от гражданската квота“, заяви Зафиров, подкрепяйки и по-ранната позиция на централата на БСП в София.

  Изпълнителното бюро на БСП-Бургас проведе извънредното си заседание днес в 14:00 часа. Председателят на бургаските леви Живко Господинов разкри пред медиите решението им.

  „Излязохме с решение. На база на информацията от медиите и говорителят на главния прокурор, Изпълнителното бюро на ОбС на БСП-Бургас категорично се разграничава от действията на общинския съветник от гражданската квота на БСП Бенчо Бенчев. Настояваме той да подаде оставката си като общински съветник от ОбС-Бургас и призоваваме групата общински съветници от БСП да освободи от състава си Бенчо Бенчев“, каза Господинов.

  Народният представител Зафиров допълни, че до председателя на ОбС-Бургас Костантин Луков ще бъде изпратено писмо от групата общински съветници на БСП.

  „В него ще бъде обявено, че Бенчо Бенчев, считано от днешна дата, не представлява БСП и продължава или не продължава да бъде съветник в собствено лице“, поясни той.

  Сред бургаските червени се прокраднаха обаче и коментари, че тези действия са прибързани и по този начин ще пострада най-вече групата им. Не е тайна, че именно Бенчев бе един от основните спонсори на левицата в морския град, заради милионите си покрай зърнения и строителния бизнес.

  Все още срещу Бенчев няма повдигнато обвинение, той бе само на полицейски разпит. Запознати твърдят, че е възможно той самият да се разграничи от БСП, да остане общински съветник и да се присъедини към АБВ. Тогава групата на БСП ще се разпадне.

  Тя ще се състои от по-малко от пет души, които са необходимият минимум.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Да се застроява ли Българското крайбрежие?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.73174
  gbp Британска лира GBP 2.24331
  chf Швейцарски франк CHF 1.72305
  хороскоп
  всички

  Зодия Везни

  24 септември - 23 окктомври

  Денят ви ще е разтоварващ и не ангажиран с важни задачи. Приятните емоции ще преобладават, предвид срещите, на които ще дадете предпочитанията си. Ще ви се отразят добре и може да ви осенят интересни идеи за в бъдеще. Ще останете доволни от развитието на въпрос, свързан с работата ви. Други ще се отдадат на флирт, внасящ романтична тръпка в ежедневието им.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder