Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  06:37Сряда

  20 Февруари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Бургаските плажове се пукат по шевовете

  07-08-2018 0 1462

  Снимка: Борислав ПЕНКОВ

  Дона МИТЕВА

   

   

  Демонстрации как се прави сърдечен масаж и изкуствено дишане правят днес доброволци от Младежкия червен кръст и Водноспасителната служба - Бургас. Те ще бъдат съвсем близко до морето - в близост до бункера. Освен това ще бъдат раздавани брошури за предпазване от травми и удавяния при къпане и плуване. Вероятно още веднъж същата демонстрация ще бъде повторена и в петък.

  Петте дни мъртво вълнение, като се започне от Илинден по старому, до неделя включително, отминаха, обяснява спасителят Петър Русев, но това не значи, че утре отново няма да се появи – морето е непредсказуемо. Още повече, че само за последните почивни дни има двама удавени в региона. Затова и се предприемат тези демонстрации, които касаят превенция на водния травматизъм.

  В последните почивни дни и двата бургаски плажа са пренаселени, отчитат спасителите. Истински слънчевото време, без превалявания, изкара бургазлии и докара хората от региона на плажа.

  „Не само хубавото време е причината – това лято и на двата градски плажа има и атракции. Сложиха се нови джетове, има други екстри, банани, водни колела. Само дето парашут още не са докарали. Хората са много доволни и това е другата причина плажът особено в почивните дни да е пренаселен“, казва Русев и допълва, че на плажа се усеща това, че Бургас е туристически град. „Макар и двата плажа да са градски, като има атракции, мнозина предпочитат да останат на тях, вместо да ходят по аквапаркове или на други места“, допълва Русев. Сега през седмицата напливът леко намалява, но въпреки това хората са много и стоят доста време край морето, притеснени, че следващата седмица отново може да завали и да не става за плаж.

  Това лято и плажуващите са далеч по-послушни, защото спасителите имат договор с Общинска полиция, откъдето при проблеми, съставят актове на немирниците. Цената на удоволствието да не слушаш спасителите е глобата от 50 до 200.

  Разбира се, намират се пияни и дрогирани, и агресивни, които биват санкционирани. Обикновено това са българи – млади хора.

  Миналата седмица и бивш затворник се е вихрил на плажа, яко подпийнал, създаващ главоболия на останалите. Спасителите са се обадили на органите на реда. „Дойдоха жандармерията, полицията и общинска полиция и го прибраха. Човекът – пиян на плажа, буйства, създаде ни доста проблеми. Изгонихме го, той пак се върна. Накрая се принудихме да се обадим. Оказа се стар познайник на властите“, разказа неприятната случка Русев.

  Той отново апелира към гражданите да се наслаждават на морето, без да застрашават живота си и този на околните. Да се съобразяват и с това, че не са на самотен остров. Понякога дори на по-малко от метър има и друг човек, който също иска да се наслади на оскъдните това лято, хубави дни.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Да се застроява ли Българското крайбрежие?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.73174
  gbp Британска лира GBP 2.24331
  chf Швейцарски франк CHF 1.72305
  хороскоп
  всички

  Зодия Телец

  21 април - 21 май

  Възможно е умората да ви връхлети, в резултат и на здравословни проблеми. Вземете мерки, но гледайте ведро на създалата се ситуация. Всичко е поправимо, когато имате желание за действие и не губите присъствие на духа. Проблемите ви може да са провокирани и от активната ви позиция на други нива, силните са най-на прицел.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder