Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  20:57Четвъртък

  19 Септември 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Бургаските съдилища търсят 135 съдебни заседатели

  19-05-2019 0 1267

  Снимка:

  Георги РУСИНОВ

   

  135 съдебни заседатели ще търсят бургаските съдилища. Председателят на Окръжен съд – Бургас съдия Росица Темелкова е уведомила за това Общински съвет – Бургас с писмо. Тя уточнява, че изтича последната година от мандата на досегашните. Мандатът на новите ще е за периода 2020-2024-а.

  „Общото събрание на съдиите от Окръжен съд – Бургас е определил броя на съдебните заседатели, които трябва да бъдат посочени от общинските съвети, действащи на територията на Районен съд – Бургас. За Общински съвет – Бургас е определена обща численост от 135 съдебни заседатели“, пише председателят на Общински съвет – Бургас Костантин Луков.

  С друго писмо от председателя на Апелативен съд – Бургас съдия Деница Вълкова уведомява общинските съветници, че е проведено общо събрание на съдиите от Апелативен съд – Бургас. От приложения препис-извлечение на протокола от събранието е видно, че е определен броят на съдебните заседатели, които да бъдат избрани на територията на съдебните райони, като за Окръжен съд  – Бургас е 90 съдебни заседатели.

  Съдебни заседатели могат да бъдат български граждани, отговарящи на следните условия: да са на възраст от 21 до 68 години, имат настоящ адрес в община Бургас, която попада в рамките на съдебния район на Районен съд – Бургас и Окръжен съд – Бургас, имат завършено най-малко средно образование, не са осъждани за умишлено престъпление, независимо от реабилитацията, да не страдат от психически заболявания, да не са съдебни заседатели в друг съд, да не са общински съветници от съдебния район на Районен съд – Бургас и Окръжен съд – Бургас. „Черноморски фар“ научи, че заплащането им е от 20 лева на час за Окръжния и 15 за Районния.

  Изборът им ще мине през временна комисия от 7 члена, която ще бъде избрана с гласуването на докладната в края на май.

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде почивате това лято?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Телец

  21 април - 21 май

  Възможно е умората да ви връхлети, в резултат и на здравословни проблеми. Вземете мерки, но гледайте ведро на създалата се ситуация. Всичко е поправимо, когато имате желание за действие и не губите присъствие на духа. Проблемите ви може да са провокирани и от активната ви позиция на други нива, силните са най-на прицел.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.