Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  14:01Вторник

  18 Декември 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Бургаско дете с впечатляваща награда от Сардиния

  02-08-2018 0 2431

  Снимка:

  В слънчева Сардиния 15-годишната Габриела Йорданова спечели поредната голяма награда в своята респектираща биография – Гран при и специалната награда на "Мария Джована Малей" на 29-я Международен фестивал „Citta di Uta“.

  Правото да представи България, талантливата изпълнителка от Музикалното училище в Бургас доби като лауреат на Великотърновския конкурс „Сребърна Янтра“. Селекцията за Сардиния бе поверена от директора на МК „Сребърна Янтра“ Румяна Начева – член на международното жури за България.

  „За първи път МК „Сребърна Янтра“ представя свои изпълнители на остров Сардиния. За нас това беше предизвикателство най-вече заради факта, че от 26 до 30 юли участвахме в 29-то издание на един конкурс с толкова дълголетна история. Габриела Йорданова (българската представителка на детската Евровизия`2015) с харизматично присъствие и категоричност в изпълнението си, не остави никакво съмнение за адреса на голямата награда – България!

  Габи получи един невероятно красив, огромен и много изящен приз, напомнящ световната купа по футбол.  “Citta di Uta” беше един истински музикален маратон. Пропътувахме 200 км от мястото, където бяхме настанени, за да участваме в полуфинал в северния град Сорсо и още 200 км, за да пеем следващата вечер на финал в гр. Ута. Имахме много сърдечни срещи с кметовете на двата града. Конкурсът всъщност бе част от празниците на Сорсо и Ута. Публиката навсякъде горещо аплодираше младите таланти, пристигнали при тях от България, Швейцария, Румъния, Куба, Словакия и италианските провинции Калабрия, Пуля и Сардиния. Въпреки натоварената програма, конкурсът ни даде прекрасната възможност да прекосим надлъж остров Сардиния от столицата Каляри на юг до гр.Сорсо на север, да опитаме местни деликатеси и видим прочутите „розови птици“ фламинго. Използвам възможността да благодаря на вокалните педагози, работещи с нашите прекрасни таланти – Мишел Тенев, Антоанета Георгиева и Вили Икономов. За пореден път искам да благодаря и на родителите, които както винаги, са основни спонсори при участието на децата им в чужбина“ – допълни Румяна Начева, журирала на конкурса заедно с колеги от Турция, Румъния, Украйна и Италия.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво да има на мястото на "жабарника"?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72457
  gbp Британска лира GBP 2.1758
  chf Швейцарски франк CHF 1.7379
  хороскоп
  всички

  Отложете новите начинания, работете върху започнатите задачи и по всякакъв начин избягвайте конфликти. Правете добро и проявявайте по-голяма съпричастност и милосърдие към обкръжението ви. Онзи, който днес не бъде милостив, може сам да се лиши от милост. Денят е подходящ за молитви, уединение, успокоение и интуитивно прозрение. Не трябва да се само съжалявате, да се оплаквате и да плачете, да се сърдите и да се карате. Приемайте лека храна и пийте повече вода.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder