Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  19:39Понеделник

  19 Февруари 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Бургазлии се оплакват от евентуалното поскъпване на билета

  12-10-2017 0 2033

  Снимка: faragency.bg

  Страницата на Димитър Николов във Фейсбук е под атака


  Георги РУСИНОВ


  След като излезе информация за евентуалното увеличение на цената на билетчето за градския транспорт на 1.30 лева, бургазлии побързаха да изразят недоволството си в социалните мрежи. Освен коментарите под публикациите от медиите, гражданите нападнаха и страницата на кмета на Бургас Димитър Николов във Фейсбук. Там Теди Пенева пише:

  „Здравейте, г-н Николов! Искам да изкажа възмущението си от предстоящото увеличение на цената на билета. Аз съм майка с две деца на която се налага да пътува ежедневно по няколко пъти от единия край до другия на града, сменяйки няколко автобусни линии. Едно такова увеличение на цената ще повлияе чувствително на разходите на всяко семейство, което използва градския транспорт. Доколкото си спомням, целта на интегрирания градски транспорт беше да стимулира гражданите да го използват по-често и да се намали трафика и замърсяването от автомобили. При такива цени се задължаваме да мислим алтернативни начини за по-евтино предвижване по пътищата. Не всяко семейство може да си позволи да закупи автомобил, имайки предвид средните доходи за града. Против съм увеличаването на цената на билета и се надявам много граждани да ме подкрепят“.

  Под поста й коментарите са близо 100 и всички са единодушни, че това увеличение е голямо и ще е непосилно за голям процент от бургазлии. Хората продължават да се оплакват и от интегрирания градски транспорт и как за някои линии се налага да чакат минимум 20 минути. Не са малко и тези, които с носталгия си спомнят легендарната 211-ка и как през 2-3 минути можеше да се качиш на нея.

  Има разбира се и такива, които защитават увеличението и твърдят, че даже много е закъсняло. Друг потребител пише в отговор на г-жа Пенева, че явно проблемът на бургазлии е, че заплатите са ниски и основният страх идва от там.

  Общински съвет – Бургас ще гласува предложението на инж. Петко Драгнев на редовната сесия през октомври. Очаква се тази точка от дневния ред да е най-обсъждана. Говори се и за вариант за увеличение на цената на билета, но в по-малък размер.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво очаквате от 2018-та?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.57601
  gbp Британска лира GBP 2.20773
  chf Швейцарски франк CHF 1.6988
   
  хороскоп
  всички

  Зодия Риби

  20 февруари - 20 март

  Има много начини да се общува, освен това вие сте готови да защитите гледищата си. Посветете повече време на здравето и красотата си.тията.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.