Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  19:58Събота

  25 Януари 2020

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  Бургазлийка атакува шефското място в Българския фармацевтичен съюз

  14-01-2020 0 1948

  Снимка: Архив "Черноморски фар"

  Ина ПЕТРОВА

           Бургаският магистър-фармацевт Любима Бургазлиева се кандидатира за шеф на Българския фармацевтичен съюз. Конгресът, на който ще се избере нов председател на съсловната организация ще се проведе на 7, 8 и 9 февруари.

           „Да, издигнала съм кандидатурата си за председател на Управителния съвет на Българския фармацевтичен съюз и основната ми задача е да бъде изработен отделен закон за аптеките“, заяви за „Черноморска фар“ Бургазлиева, която понастоящем оглавява Регионалната колегия на организация за Бургас и региона. Тя е ерудиран и уважаван в гилдията специалист. Освен магистър-фармацевт, има и завършена специалност „Право“.

           Засега е ясна номинацията на още един кандидат. Това е бившият шеф на Изпълнителната агенция по лекарствата проф. Асена Стоименова. Не е известно дали настоящият председател на БФС проф. Илко Гетов ще поиска нов мандат.

  „Редно е дейността на аптеките да бъде регулирана, защото има много нерешени проблеми, като започнем от собствеността, от отстраняване на възможността за вертикална интеграция производител - търговец на едро - аптека, неуреден статут на курортните аптеки, аптечно обслужване на места с временно събиране на хора, като бежански лагери и др.“, коментира Бургазлиева.

  Тя посочи и други проблеми в сектора, като забраната за генерична замяна на медикаменти, работа за качествено ново повишаване на квалификацията на фармацевтите, включително да могат да препоръчват и предписват определени лекарствени продукти. По думите й, новият закон за аптеките, одобрен след обществено обсъждане, ще съдейства аптеките да заемат действителното си място на здравни заведения, каквото са по закон.

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Какво ви се падна от новогодишната баница?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Зодия Дева

  24 август - 23 септември

  Доброто ви настроение днес ще бъде провокирано и е възможно да ви “изкарат извън релси”. За това ще се погрижат най-близките ви хора. Наред с това ще се разочаровате и от интимния ви партньор. За вечерта предпочетете компанията на хора, които са ви приятни и не са ви предали.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.