Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  11:00Събота

  26 Май 2018

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас 24° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Частните летни занимални заменят липсващи баба и дядо

  16-05-2018 0 1133

  Снимка: илюстративна

  Броени дни остават до лятната ваканция и докато децата вече предвкусват свободата от учебните занятия и тежките ученически чанти, голяма част от родителите са в трескав ужас, защото няма кой да се грижи за наследниците  през отпускарските  месеци.

  Щастливи са онези, които имат баби и дядовци в пенсионна възраст и се наемат с нелеката задача да се справят с възпитанието и обучението на отрочетата извън училищния пояс от дни. Двойно по-щастливи са хората, чиито родители живеят на село и детето може да прекара ваканцията в една по-здравословна и екологична среда. За останалата част започват кадрилите по наместване на работно време или пък разместване на смени и графици. И когато това не се получи - се стига до частните летни  занимални.

  В интернет вече е наводнено  с обяви, които предлагат на притиснатите до стената родители да се погрижат за децата им, като им осигурят разнообразие в заниманията и спокойствие, чрез отличен дневен режим.

  „Работното време е всеки делничен ден от 8:00 до 17:30 часа. Приемат се деца от 6 до 12 години. Програмата е следната: преди обяд - разходки, игри в Морската градина, посещения на музеи, театри и изложби.

  За обяд - топла храна - първо, второ, трето.

  След обяд децата са в прохладните зали: играят, гледат детски филми, четат, рисуват, като са разделени на групи в зависимост от възрастта. Всяка група, под формата на игра, по забавен и развлекателен начин се запознава и с част от материала за следващата учебна година по математика, български език, английски език и четене, като по този начин децата отиват с повишено самочувствие на училище и резултатите им са много по-високи.

  Петък е ден за пикник извън града. Най-често посещаван от нас е красивият парк „Минерални бани” - Ветрен. От средата на юни всички желаещи имат възможност да посещават детския басейн в Плувен комплекс „Флора“, а от началото на юли - предлагаме басейн или плаж. Децата влизат в морето и в басейна, на малки групи, със спасител, който се грижи за тяхната безопасност“ – това пише в една от обявите за частна лятна занималня в Бургас. Цената за един месец, при посещение пет пъти в седмицата, е 199 лева. Направени са разбивки и за по-малко дни.

  „Езикова академия“, „Забавна математика“, подготовка за следващ клас през лятната ваканция, месечни проекти –  „Малките скаути“, „Морски изследователи“ и „Научна лаборатория“, са част от други примамливи предложения, с които да бъдат заинтригувани родители и деца за уплътняване на летните дни.

  Другаде пък предлагат лятна занималня от 1 юни до 31 август. В нея групите са до 12 деца, а месечната такса - 225 лева. За три месеца - юни, юли и август, се прави отстъпка и родителите трябва да заплатят всичко  600 лева. Като екстра в тази лятна занималня се предлага  плаж и басейн, а също така и йога за деца.

  В Бургас  има и лятна английска занималня за деца от предучилищна възраст до 5-и клас, където тенисът и плуването са допълнителни и затова и се заплащат отделно. Цената за месец е 190 лева, а онези, които са се записали по- рано, плащат по 175 лева.

  Част от частните занимални предлагат също така и транспорт, който да взема детето от дома и да го връща след занятията.

  В някои от обявите само са изтъкнати предимствата на лятната занималня, без предварително да е обявена цената, което предвижда два варианта - или тя да е неприлично ниска, или напротив, тя да е космически висока. Това заинтересованите родители могат да разберат само с едно телефонно обаждане.

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Трябва ли да отпадне забраната за пушене в заведенията?

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.67523
  gbp Британска лира GBP 2.23421
  chf Швейцарски франк CHF 1.68708
  хороскоп
  всички

  Зодия Стрелец

  23 ноември - 21 декември

  Обградени сте от познатите ви неща и хора, но скоро ще се окажете изправени пред въпрос, чието решение не търпи отлагане. Ще се справите, без да изпадате в паника и това ще повиши доверието на някой във вас. Силни сте и желанията ви също. Имате добро отношение към предстоящо събитие и това ви носи предимство.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.