Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  04:37Понеделник

  21 Януари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  Частните летни занимални заменят липсващи баба и дядо

  16-05-2018 0 1527

  Снимка: илюстративна

  Броени дни остават до лятната ваканция и докато децата вече предвкусват свободата от учебните занятия и тежките ученически чанти, голяма част от родителите са в трескав ужас, защото няма кой да се грижи за наследниците  през отпускарските  месеци.

  Щастливи са онези, които имат баби и дядовци в пенсионна възраст и се наемат с нелеката задача да се справят с възпитанието и обучението на отрочетата извън училищния пояс от дни. Двойно по-щастливи са хората, чиито родители живеят на село и детето може да прекара ваканцията в една по-здравословна и екологична среда. За останалата част започват кадрилите по наместване на работно време или пък разместване на смени и графици. И когато това не се получи - се стига до частните летни  занимални.

  В интернет вече е наводнено  с обяви, които предлагат на притиснатите до стената родители да се погрижат за децата им, като им осигурят разнообразие в заниманията и спокойствие, чрез отличен дневен режим.

  „Работното време е всеки делничен ден от 8:00 до 17:30 часа. Приемат се деца от 6 до 12 години. Програмата е следната: преди обяд - разходки, игри в Морската градина, посещения на музеи, театри и изложби.

  За обяд - топла храна - първо, второ, трето.

  След обяд децата са в прохладните зали: играят, гледат детски филми, четат, рисуват, като са разделени на групи в зависимост от възрастта. Всяка група, под формата на игра, по забавен и развлекателен начин се запознава и с част от материала за следващата учебна година по математика, български език, английски език и четене, като по този начин децата отиват с повишено самочувствие на училище и резултатите им са много по-високи.

  Петък е ден за пикник извън града. Най-често посещаван от нас е красивият парк „Минерални бани” - Ветрен. От средата на юни всички желаещи имат възможност да посещават детския басейн в Плувен комплекс „Флора“, а от началото на юли - предлагаме басейн или плаж. Децата влизат в морето и в басейна, на малки групи, със спасител, който се грижи за тяхната безопасност“ – това пише в една от обявите за частна лятна занималня в Бургас. Цената за един месец, при посещение пет пъти в седмицата, е 199 лева. Направени са разбивки и за по-малко дни.

  „Езикова академия“, „Забавна математика“, подготовка за следващ клас през лятната ваканция, месечни проекти –  „Малките скаути“, „Морски изследователи“ и „Научна лаборатория“, са част от други примамливи предложения, с които да бъдат заинтригувани родители и деца за уплътняване на летните дни.

  Другаде пък предлагат лятна занималня от 1 юни до 31 август. В нея групите са до 12 деца, а месечната такса - 225 лева. За три месеца - юни, юли и август, се прави отстъпка и родителите трябва да заплатят всичко  600 лева. Като екстра в тази лятна занималня се предлага  плаж и басейн, а също така и йога за деца.

  В Бургас  има и лятна английска занималня за деца от предучилищна възраст до 5-и клас, където тенисът и плуването са допълнителни и затова и се заплащат отделно. Цената за месец е 190 лева, а онези, които са се записали по- рано, плащат по 175 лева.

  Част от частните занимални предлагат също така и транспорт, който да взема детето от дома и да го връща след занятията.

  В някои от обявите само са изтъкнати предимствата на лятната занималня, без предварително да е обявена цената, което предвижда два варианта - или тя да е неприлично ниска, или напротив, тя да е космически висока. Това заинтересованите родители могат да разберат само с едно телефонно обаждане.

   

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде ще посрещнете Новата 2019 година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.71534
  gbp Британска лира GBP 2.21938
  chf Швейцарски франк CHF 1.72609
   
  хороскоп
  всички

  Отложете новите начинания, работете върху започнатите задачи и по всякакъв начин избягвайте конфликти. Правете добро и проявявайте по-голяма съпричастност и милосърдие към обкръжението ви. Онзи, който днес не бъде милостив, може сам да се лиши от милост. Денят е подходящ за молитви, уединение, успокоение и интуитивно прозрение. Не трябва да се само съжалявате, да се оплаквате и да плачете, да се сърдите и да се карате. Приемайте лека храна и пийте повече вода.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder