Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  16:47Вторник

  12 Ноември 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed

  „Черноморски фар” е отличен с награда за принос в обучението на възрастни

  11-10-2019 0 323

  Снимка: Михаил Михалев

  Ученето през целия живот е кауза за медията ни

  Ана РАЙКОВСКА

  Вестник „Черноморски фар” спечели още една престижна награда. Тя е за принос в обучението на възрастни в категория „Медии” и бе връчена по време на галавечеря за участниците в Петите национални дни за учене през целия живот, на които Велико Търново бе домакин три дни. Наградата е признание, но не е и случайна, защото за флагмана на бургаския печат ученето през целия живот е не само една от основните теми в публикациите му, а кауза. 

   Призът бе връчен на издателя на вестника Димитър Николов от Ивайла Василева – редактор на вестник „Учителско дело”. „Аз приемам наградата като признание за регионалната преса, тъй като от месец юни представлявам Асоциацията на регионалните медии в България, част от която е и вестник „Черноморски фар” със стогодишната си традиция. Няма как да не се вълнувам, защото аз съм у дома си, тъй като съм продукт на Великотърновската книжовна школа. Живеем в свят, в който информационните технологии вземат превес и интелектуалният труд ще се котира все повече. Тази награда е преди всичко заслуга на колегите от „Черноморски фар”. Аз, като издател и мениджър, се стремя да култивирам в тях една философия, която да стимулира те да вложат труда си и да дават принос в служба на индустрията, но най-вече на обществото. Благодаря ви!”, бяха думите на Димитър Николов при получаването на наградата.

  От Националните дни за учене през целия живот - Велико Търново `2019 в Бургас пристигна и още една награда. Тя е за специален принос в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни, а неин носител е проф. Севдалина Турманова – заместник областен управител и областен координатор за учене през целия живот. „Благодаря на областните управители, директорите на РУО, на директорите на професионални гимназии и социалните партньори за това, че заедно, през всичките тези пет години работихме, за да направим този процес разпознаваем. Уверявам ви, че ще продължим със същата енергия за още по-добри резултати и за успеха на ученето през целия живот“, каза г-жа Торманова при награждаването. И нейната награда е напълно заслужена, защото именно от Бургас преди пет години за пръв път е прегърната идеята за този форум.

  Общо в 8 категории бяха раздадени награди, сред които за специален принос в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни, за неправителствена организация, ръководител на институция/организация за образование и обучение на възрастни, най-активен областен координатор, за социален партньор, за обучаваща институция. Номинираните са избрани чрез гласуване в Координационния съвет на Националната платформа „Обединени за ученето на възрастни”.

   Годишната награда за цялостен принос в сектора за учене на възрастни бе присъдена на инж. Стефан Шулев – директор на Национална професионална гимназия по горско стопанство – Велинград. Тя е за традициите и дългия стаж в обучението след средно образование на лесовъди, които успешно се реализират в горските стопанства в цялата страна.

   Петото издание на Национални дни за учене през целия живот (9 – 11 октомври) бе организирано от Министерството на образованието и науката и с финансовата подкрепа на програма „Еразъм+”. Форумът обединява отговорни институции, призвани да координират дейности, механизми и добри практики за стимулиране на ученето на българите  над 16-годишна  възраст. Наситената програма през трите дни на проявата включи семинар за медии, празнично шествие на участниците, популяризиране на Електронната платформа за учене на възрастни в Европа EPALE в открито изложение пред Паметника на Асеневци и Национална конференция, която бе в най-старото търновско читалище  - „Надежда”.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Резервирахте ли почивка за Коледа и Нова Година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.77303
  gbp Британска лира GBP 2.20973
  chf Швейцарски франк CHF 1.78909
  хороскоп
  всички

  Настроението ви днес е завидно, а ентусиазмът ви за забавления - неимоверен. Оставете работата настрана и посветете този ден на разнообразието. Усилията ви в тази насока ще направят този ден приятен не само за вас.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.