Вход с регистриран акаунт:
 • Още нямате акаунт? Регистрирайте се
  Забравена Парола

  www.factor-bs.com

  11:51Четвъртък

  24 Януари 2019

  архив   Facebook   Twitter   Google+   Youtube   RSS feed
  Бургас ° вятър: KM/h 5 дневна прогноза  

  „Черноморски фар“ грабна награда от БАРМ

  09-06-2018 0 2848

  Снимка:

  Представители на 30 местни медии се събраха в индустриалното сърце на великотърновска област - Горна Оряховица, за да връчат за петнадесети пореден път награди за регионална журналистика „Св. Константин Кирил Философ“. С горещи материали в  надпреварата  на конкурса се включиха 32-ма  журналисти от всички краища на страната.  Компетентно  жури представлявано от известни личности и  журналисти под  председателството на  писателя Димитър Недков и членове  Алексения Димитрова -  носителка на най-престижната награда „Пулицър“, както и носителката на почти всички български награди за регионална журналистика Здравка Маслянкова от БНР, Велико Търново, оцениха по достойнство професионализма на своите колеги.

  Голямата награда за журналистическо майсторство – статуетката „Св. Константин Кирил Философ“ на склуптора Емил Пенчев, единодушно се присъди на Божидара Ангелова – в. „Нов живот“, Кърджали  за поредицата от материали  "Каскада "Горна Арда" много пари за нищо...".  В  категория „Разследваща журналистика“  първа награда заслужи Мила Кюлюмова – в. „Екип 7“, Разград с материала „Властта в Цар Калоян забрави за смъртоносния потоп“. А „Денят, в който фейсбук замени журналистиката е денят, в който тя умря“ спечели първа награда на Георги Русинов – в. „Черноморски фар“, Бургас в категория „Коментар“.  Под бурните аплодисменти на своите съграждани  Елена Велкова от в. „Седмицата“ грабна приза в категория „Очерк“ с материала "Горнооряховски художник е един от последните дюкмеджии в България".  Най-висока оценка в категория „Интервю“ получи Пламен Калинов – в. Бряг, Русе за „Истината може да бъде чута тогава, когато е изречена с любов“. И както е известно в гилдията, че една снимка е равна на 1000 думи, наградата за „Фотожурналистика“ се присъди на Петко Тодоров от в. Конкурент, Враца  за уловен миг от природната стихия в града със заглавие "Ураган помля Враца".

  Освен специално изработените плакети, носителите на първа награда получиха финансово поощрение и подаръци от спонсорите.

  Церемонията по връчването на наградите се проведе в художествената галерия „Недялко Каранешев“ в Горна Оряховица. Събитието уважиха кметът инж. Добромир Добрев, народните представители инж. Клавдия Ганчева и Станислава Стоянова, областният управител проф. Любомира Попова и заместникът й Детелина Борисова, зам.-кметовете на Горна Оряховица Йорданка Кушева и Деница Коева, председателят на ОбС във Велико Търново Венцислав Спиридонов, изпълнителният директор на ДФ „Земеделие“ Живко Живков и др.

  Сред присъстващите бяха представители на културния и обществен живот в града, бизнесмени, журналисти от Велико Търново и областа, кореспонденти на национални медии.

  Спонсори на медийното събитие бяха Домейн Бойар, Сладкарници Неделя.

  коментари

  Добави своя коментар
  още новини
  Актуален брой на вестника
  анкета

  Къде ще посрещнете Новата 2019 година

                                    Резултати
  валути
  ЕвроEUR 1.95583
  usd Щатски долар USD 1.72062
  gbp Британска лира GBP 2.24259
  chf Швейцарски франк CHF 1.72548
  хороскоп
  всички

  Зодия Риби

  20 февруари - 20 март

  Има много начини да се общува, освен това вие сте готови да защитите гледищата си. Посветете повече време на здравето и красотата си.тията.

  Следвайте ни
  Facebook            
  Контакти

  Редакционен офис:
  Бургас, ул. „Милин камък” 9

  Репортери: 0878/424676
  Реклама:       056/825435
                 0878/424698
                 0897/546055

  За реклама във вестник „Черноморски фар“
  e-mail:  far@chfar.com, topkarov@faragency.bg

  За реклама в Черноморски фар ONLINE
  e-mail:  reklama@faragency.bg

  За въпроси, съобщения, писма, запитвания,
  предложения, сигнали и др.

  e-mail: info@faragency.bg

  За забелязани нередности по сайта
  e-mail: admin@faragency.bg

  За връзка с репортерите: reporter@faragency.bg

  Важно:
  При цитиране на части от материали от faragency.bg и при използване на цели текстове, позоваването на източника е задължително. Включването на връзки към публикации в изданието е свободно, а наличието му се оценява като израз на добро възпитание и колегиалност.

  Copyright 2014 Черноморски фар. Всички права запазени.
  placeholder